KARÁCSONYRA ÉRDEN SELYEMZSINÓRT KAP ARADSZKI: Orbán lapátra teszi a helyi “Sátánt”?
2019. december 23. írta: Smitt Róbert Író

KARÁCSONYRA ÉRDEN SELYEMZSINÓRT KAP ARADSZKI: Orbán lapátra teszi a helyi “Sátánt”?

aradszkiandras-hirado-hu.jpg

Begorombult a Fidesz, csomó körzetben lecserélhetik a rosszul teljesítő képviselőket. Nemcsak a fővárosban, vidéken is megbüntetheti a kormánypárt a saját politikusait. Akár Aradszki András is mehet a levesbe Érden, már csak azért is, mert Érd fájó veszteség Orbánéknak, nagy zakót kaptak itt.

Orbán Viktor nem akarja büntetlenül hagyni az októberi önkormányzati választáson elszenvedett fideszes vereségeket. A 24.hu információja szerint a vártnál rosszabb eredmény miatt terítéken van, hogy a gyengén teljesítő választókerületek – akár 15-20 körzet – élén lecserélik az elnököt. A Fidesz szervezete ugyanis régóta az egyéni választókerületekre épül, így az önkormányzati választási eredményekért is a szinte kivétel nélkül parlamenti képviselőként dolgozó választókerületi elnökök felelnek, kinevezésükről a pártelnök dönt.

Október 13-án pedig a kormánypárt jelöltjei nemcsak a budapesti kerületek zömében és tíz megyei jogú városban, hanem országosan több mint hatvan nagyobb településen maradtak alul ellenzéki polgármesterjelöltekkel szemben. A kormányoldalnak hosszú idő után először kellett szembesülnie azzal, hogy nincs egyedül a pályán.

A belső elemzések után Orbán és a pártvezetés 15-20 választókerület esetében látja úgy, hogy az elnök eddigi teljesítménye nagy valószínűséggel nem elég a szűk két és fél év múlva esedékes országgyűlési választás megnyeréséhez, ha egy az egy ellen kell összecsapnia a közös ellenzéki jelölttel.

Mivel számítani lehet arra, hogy – ha másért nem, függetlenek, kamupárti jelöltek vagy éppen a szélsőjobboldali Mi Hazánk miatt – 2022-ben sem csak két név lesz a szavazólapokon, a kormányoldalon úgy számolnak, hogy 47-48 százalékos eredménnyel biztosan nyerni lehet ellenzéki összefogás mellett is. Bíznak azért abban is, hogy vidéken nem lehet mindenhol mechanikusan összeadni az ellenzéki voksokat, így korábbi Jobbik-, esetleg LMP-szavazók is választhatják a kormányoldalt (vagy akár az országosan már 2-3 százalékra mért, az önkormányzati választás megyei listáin az 5 százalékot közelítő Mi Hazánkot) egy baloldali közös jelölt helyett.

Ha viszont tényleg megvalósul a csaknem teljes ellenzéki együttműködés, akkor jó néhány körzetben erősítenie kell a Fidesznek a mandátumszerzéshez.

Érden például nagyon úgy néz ki, hogy Csőzikék megmutatták hogyan tehetnek hatalmas támogatásra szert helyben. Nagyon kaparnia kell a helyi fideszesnek, találniuk kell egy jó jelöltet, mert nagyon úgy néz ki, hogy Aradszki “Sátán” András elvesztette hitelét a választók szemében. T. Mészáros András is annyira lejáratta magát helyben az önkormányzati választásokon, hogy csak na. Tele volt a sajtó a botrányaival, és ez sem neki, sem pedig Aradszkinak nem tett jót, aki nem tudta kordában tartani az elszabadult T.Mészárost.

Talán itt van a legnagyobb esély, hogy lecseréljék a fideszes embert, most elég forró lehet Aradszki mester alatt a szék. Igazából a múltkori választásokon semmi pluszt nem tudott behúzni, ráadásul lojalitásból hatalmas baromságokba is beleállt, mint a sátánozás és az emlékezetes rózsafüzér például.

Fotó: hiradó

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4315363672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2019.12.29. 16:08:10

remélem a gazdájára vall, ez a szargerincű fityeszparazita:))))
süti beállítások módosítása