PÉLDA AZ ÉRDI POLITIKUSOKNAK: Dolgozói között osztja szét fizetését a Főtáv új vezére
2020. január 10. írta: Smitt Róbert Író

PÉLDA AZ ÉRDI POLITIKUSOKNAK: Dolgozói között osztja szét fizetését a Főtáv új vezére

utcasepro.jpg

Milyen szép lenne, ha a közeljövőben az érdi politikusok is tudnának ilyen elegánsak lenni. Példa most már van, hajrá! És nem arra gondolunk természetesen, hogy a "rendes" fizetésüket adják oda, de például ott vannak a bizottságok is, amelyekben elég sok poltikus tag, azt a pénzt simán odaadhatnák a rászorulóknak.

Nem mindennapi lépésre szánta el magát Mártha Imre, a FŐTÁV új vezérigazgatója – értesült a Blikk.

A világhírű cambridge-i egyetemen végzett fiatal üzletembert tavaly év végén nevezték ki a budapesti távhőcég élére, emellett ő lett a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt felügyelőbizottsági elnöke is. Utóbbi pozíció pénzzel jár, bruttó 322 000 forintos tiszteletdíjat kap Mártha.

A lap azonban megtudta, ezt a pénzt nem veszi fel az elnök, hanem – rendhagyó módon – minden hónapban teljes egészében szétosztja a cég fizikai állománya között. Mégpedig az üzemi tanács minden hónapban kiválaszt öt főt, mint a hónap dolgozóját, és ők kapják egyenlő arányban – fejenként 64400 forintot – Mártha bérét.

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8215401906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása