ARADSZKI, ÉRDI BALESETE VÁDEMELÉS NÉLKÜL ZÁRULHAT! Csak fizetnie kell?
2020. március 30. írta: BoldogÉ

ARADSZKI, ÉRDI BALESETE VÁDEMELÉS NÉLKÜL ZÁRULHAT! Csak fizetnie kell?

aradszki.jpg

Elmaradhat a vádemelés a baleset okozásával gyanúsított Aradszki András KDNP-s képviselővel szemben - számolt be az Átlátszó portál.

Mint ismeretes, az országgyűlési képviselő 2018-ban elsőbbségadás nélkün sodort el egy motorost. A közúti baleset gondatlan okozása miatt indult bűnügyben Érd és térsége parlamenti képviselőjének mentelmi jogát az országgyűlés 2019. novemberében függesztette fel.

Az ügyészség most jegelte hat hónapra az eljárást, mert 

“A büntetőeljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a 2020. január 31. napján kelt határozatával hat hónapra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta” – közölte az oldallal az Aradszki András kereszténydemokrata képviselő ellen indult nyomozás állásáról a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője, Costopulos Orestis. Ha ez eredményes lesz, az arcát összetörő motorossal közvetítői eljárásban megegyezhetnek a jóvátételről, és akkor Érd és térségének kormánypárti képviselője megússza a vádemelést.

Annyit az esethez a pontosság kedvéért tegyünk hozzá, hogy a baleset sértettje szintén megszegte a közlekedési szabályokat, a megengedett sebességnél gyorsabban vezette – jogosítvány nélkül – a motorkerékpárját. 

A törvényi rendelkezésekből kiindulva arra lehet következtetni, hogy Aradszki beismerő vallomást tett a nyomozás során, és hajlandó jóvátételt adni a súlyos sérüléseket elszenvedő motorosnak. Ha a megállapodást az ügyészség nem kifogásolja, akkor Aradszki megúszhatja a vádemelést.

Aradszki András az Átlátszó-nak  nem kommentálta az értesülést, mindössze a képviselői oldaltól érkezett egy válasz:

“Az átlátszó “értesüléseit” nem kívánom kommentálni. Bocsánat. Az Átlátszó “értesüléseit” nem kívánom kommentálni.”

forrás: Kis Zoltán / Átlátszó

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr10015573238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása