NAGY GONDBAN ÉRDEN IS A NYUGDÍJASOK! Elszálltak az árak, kiegészítést kérnek
2020. március 30. írta: BoldogÉ

NAGY GONDBAN ÉRDEN IS A NYUGDÍJASOK! Elszálltak az árak, kiegészítést kérnek

nyugdij-apropenz-napi-hu.jpg

Segítséget kérnek a nyugdíjas szervezetek, azt javasolják, hogy még áprilisban az alacsony nyugdíjjal rendelkezők kapjanak pluszpénzt. 

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) érdekvédelmi szervezet szerint elfogyott a nyugdíjasok pénze, miközben elszálltak az árak, ezért lenne szükséges pár héten belül a kiegészítés. Erről egy levelet írtak Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Azt javasolják, hogy minden nyugdíjas, akinek a nyugdíj összege nem haladja meg a havi 150 ezer forintot, kapjon - lehetőség szerint még április hónapban - 50 ezer Ft egyösszegű, rendkívüli juttatást. Támogathatónak tartják, ha a havi 100 ezer Ft-ot meg nem haladó összegű nyugdíjban részesülők "kiemelt összeget" kapnának. 

Az idősek, a nyugdíjasok nagy része, az ismert körülmények és anyagi korlátok miatt, nemcsak egészségügyi szempontból veszélyeztetett, sőt kiszolgáltatott. Irányukban, az eddigi, nem vitásan érdekükben tett intézkedések azonban nem elégségesek - olvasható a levélben, melyet a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) írt.

A járvány kezdete óta a nyugdíjasok havi nyugdíjukat felélték, illetve - részben kényszerből - elköltötték élelmiszerre, tartós cikkekre, amelyek ára az "egekbe szökött". Különösen nehéz helyzetben vannak az átlag nyugdíjösszeg alatti nyugdíjban részesülők - emelik ki.

(via Pénzcentrum)

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6715573100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása