TUDOD, SZÁJMASZK! Hétfőtől csak így utazhatsz a vonaton és 1,5 méterre egymástól
2020. május 02. írta: BoldogÉ

TUDOD, SZÁJMASZK! Hétfőtől csak így utazhatsz a vonaton és 1,5 méterre egymástól

mav_kalauzszajmaszk.jpg

Május 4-től, a védekezés második szakaszában a tömegközlekedésben, így a vasúton is mindenkinek kötelező az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében. A MÁV mintegy 3100 szerelvényt indít naponta, így biztosítva a 30%-os kihasználtságot, hogy az utasok be tudják tartani az előírt másfél méteres védőtávolságot utazásaik során - írja a MÁV honlapján.

A vasúttársaság május 4-től a vonatok fedélzetén szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak és a járművezetőknek is kötelezővé tette az arc eltakarását. A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök és fertőtlenítőszerek beszerzése folyamatos a vasúttársaságnál. A MÁV eddig több mint 800 ezer maszkot biztosított a munkavállalóinak.

A forgalomban lévő összes jármű fertőtlenítése naponta megtörténik, ez több mint 1200 kocsit jelent. A pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítják, a legforgalmasabb állomásokon az utasoknak ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6015654210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása