ÉRDI, GYÓGYSZERTÁRI TÉVHITEK HELYETT! Fontos közlemény a minisztertől
2020. május 29. írta: BoldogÉ

ÉRDI, GYÓGYSZERTÁRI TÉVHITEK HELYETT! Fontos közlemény a minisztertől

gyogyszartar_1.jpg

Tévhitek terjednek a gyógyszerkiváltás kapcsán, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményt adott ki.

A lakosság nagy része abban a hitben él, amint feloldják a veszélyhelyzetet, utána csak meghatalmazással lehet a más nevére szóló gyógyszereket átvenni. A tárca közleményében hangsúlyozta, hogy 

A VÉSZHELYZET MEGSZŰNÉSÉT KÖVETŐ 90 NAPIG A GYÓGYSZERT FELÍRÁSI IGAZOLÁS NÉLKÜL KI LEHET VÁLTANI.

Az a személy, aki a beteg TAJ számát közli, és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja, változatlanul egy ideig meg tudja ezt tenni.

Ezt az intézkedést még március közepén vezették be a veszélyhelyzetre való tekintettel, hogy bárki kiválthassa hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit, így védve az időseket a járványhelyzetben és csökkentve a sorbanállók számát a patikákban.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1515728414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása