HULLADÉKVADÁSZ UTÁN, HULLADÉKRADAR! Újabb alkalmazás az illegális szemetelőkkel szemben
2020. augusztus 29. írta: Smitt Róbert Író

HULLADÉKVADÁSZ UTÁN, HULLADÉKRADAR! Újabb alkalmazás az illegális szemetelőkkel szemben

hulladekapplikaciok_200829.jpg

Az ITM a napokban bemutatta az ingyenesen letölthető Hulladékradar applikációt, amellyel jelenteni tudjuk, ha illegálisan lerakott hulladékot találunk valahol. A dolog érdekessége, hogy létezett már korábban több ilyen applikáció is, köztük a Hulladékvadász, ami az érdi Szebenyi Péterhez köthető.

A Hulladékvadász applikáció továbbra is működni fog, mert számos olyan funkciója van, amit az új, állami applikáció nem tud. Sőt, Péter elárulta, nemzetközileg is bővítkeztek: már külföldön is sokan töltik le és használják az appot.

Az új, állami applikációt ezen a linken tudja letölteni, és ha szembetalálkozik egy illegális hulladéklerakóval, bejelentheti azt, fénykép feltöltésével és részletezve, hogy milyen összetételű, kiterjedésű a szemét, a rendszer pedig GPS koordináták alapján azonosítja a helyszínt és a hatóság elkezdi a terület megtisztítását.

A lényeg, hogy ma már több applikáció is adott arra, hogy jelentsük, ha illegális hulladéklerakókat látunk. Még jobb lenne persze, ha senkinek eleve nem jutna eszébe, hogy komplett autóroncsoktól, építkezésből származó sittől vagy kiselejtezett bútoroktól szabaduljon így meg.

(forrás érdmost)

Fotó?: édmost

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3016182076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása