ÉRDEN IS KEMÉNYEBB LESZ A JÁRVÁNYÜGYI HELYZET: folyamatos figyelmeztetés ad a központ
2020. szeptember 15. írta: BoldogÉ

ÉRDEN IS KEMÉNYEBB LESZ A JÁRVÁNYÜGYI HELYZET: folyamatos figyelmeztetés ad a központ

koronavirus-03.jpg

Minden héten közzéteszik, hogy a szennyvízben lévő anyagok mit jeleznek előre a járvány kapcsán. 

A ma közzétett adatok szerint Székesfehérváron, Budapest északi-, déli és központi területein, Miskolcon, Szolnokon, Nyíregyházán, Tatabányán, Salgótarjánban és Győrben is növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében. A 37. héten végzett szennyvízvizsgálatok alapján Budapest központi területén emelkedett az új koronavírus örökítőanyagnak koncentrációja is. Érd szempontjából semmi jó hírről nem lehet beszámolni, hiszen minden környező területen emelkedik ahogy a térképen látható.

koronavirus_szennyviz_37het-nnk-gov.jpg

A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését. Fontos hangsúlyozni, hogy a módszer a behurcolt eseteket és az egyedi gócokat nem méri, tehát az eredmények arra utalnak, hogy az ország nagyobb részén megindult a közösségi terjedés.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

  •       A legfontosabb, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!
  •       Kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak!
  •       Lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, ahol nem lehet ott viseljünk orrot és szájat eltakaró maszkot!
  •       Viseljük maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.
  •       Gyakran és alaposan mossunk kezet!
  •       Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be!

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj 

Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8616202530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása