ÉRDRŐL MEGY VALAKI? Október 23-án demonstrálnak a színművészetis diákok
2020. október 16. írta: Smitt Róbert Író

ÉRDRŐL MEGY VALAKI? Október 23-án demonstrálnak a színművészetis diákok

szfe_1.jpg

Más egyetemek hallgatói is beálltak az SZFE-s diákok október 23-i demonstrációja mögé.

Mindannyiunk szabadsága – megemlékezés ’56-ról címmel hirdettek vonulásos megemlékezést az SZFE hallgatói, azóta pedig több más egyetem alulról szerveződő hallgatói is csatlakoztak a megmozduláshoz. A Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárai és a mellettük szolidaritást vállaló hallgatók az ország különböző egyetemeiről, demonstratív felvonulást szerveznek a szellemi szabadság jegyében.

A hallgatók várnak mindenkit, aki szeretné kifejezni aggodalmát a közelmúltban hazánkban veszélybe került egyetemes értékekért – ezek közül csak egy az autonóm felsőoktatás.

Hangsúlyozzák, hogy a megmozdulás a pártpolitikától elhatárolódik, így megkérnek mindenkit, hogy magánemberként vegyen részt az eseményen.

“Induljunk el a Műegyetem rakpartról - onnan, ahol 1956. október 23-án az egyetemisták megmozdultak azért, amiben hittek. Sétáljunk el együtt az Urániáig, és ezzel a menettel emlékezzünk meg arról, mi mindent lehet elérni, ha együtt cselekszünk.” --írják.

Az útvonal utolsó szakaszát, tiszteletnyilvánításként, némán teszik meg - a Március 15. tértől az Urániáig csendben vonul majd a tömeg.

Az Uránia előtt az SZFE-s hallgatók által szervezett megemlékezés várja a menetet.

16:00 Gyülekezés a Műegyetem rakparton

16:30 Menet indulása

17:30 Érkezés az Urániához

18:00 Megemlékezés

19:00 Demonstráció vége

Az eseményt a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően tartjuk meg. Nyomatékosan kérünk mindenkit a szájmaszk használatára. Vigyázzunk egymásra!

Az esemény hivatalos szervezője a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata

Fotó: Facebook/Mindannyiunk Szabadsága

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8216241546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása