A Fürdő utcai beruházás már nem is állatorvosi ló, hanem mammut? Mikor fogy el az ott lakók türelme?
2017. július 03. írta: BoldogÉ

A Fürdő utcai beruházás már nem is állatorvosi ló, hanem mammut? Mikor fogy el az ott lakók türelme?

furdoutca-erd_20170630_02.jpg

Valamiért nem halad a Fürdő utcai beruházás, már korábban is írtunk róla, mintha Mekk Elekre bonyolítaná.

Arról is írtunk már, hogy a legnagyobb probléma, a közművek (konkrétan a gáz) útban vannak, egész pontosan elfelejtettek előre egyeztetni a beruházás megkezdése előtt.

egyeztetes-kontakt-furdoutca.jpg

Legutóbbi információk szerint, a gáz közmű kiváltás megkezdését június 27.-re ígérték, aztán június 30.-ra, kaptak a kivitelezők munkaterületet. Na jó, nem kezdték el 30.-án sem, csak terepszemlét tartottak, azt mondták hétfőn, azaz 3.-án kezdik.

Emlékeznek ugye, 1 hónapja írt cikkünk kapcsán kicsit be is gőzölt az Önkormányzat, jött a helyesbítéskérés, hogy nem írunk igazat, mert mi ilyenek meg olyanok vagyunk és csak az embereket akarjuk összeugrasztani Érden. És Simó úr szerint az ott lakók sem akarják, hogy „megváltsuk” őket, mert ők mindennel meg vannak elégedve. Na meg mi csak Tatabányáról a fotelből csináljuk a palávert.

Az a rossz hírünk van, hogy egyrészről nem a vádakkal foglalkozunk, hanem a tényekkel, amelyek sajnálatosak, és nekik is ezt javasoljuk.

Nézzük, hogy áll most az egész beruházás?

Sajnos gyakorlatilag szó szerint áll, mert azóta sem történt érdemi előrelépés, tovább töketlenkednek. Lehet, hogy új felelőse lesz megint, addig is nézzük az előző ígéretekhez képest mi történt?

Sikerült közben a Duna-Aszfalt képviselőjétől is információkat kapnunk:

A Fürdő utca elején kezdik a gázcső kiváltást, előtte való nap szeretnének kapcsolatba lépni majd az adott lakóval, mert a teljes bekötő gázvezeték ki lesz váltva minden lakónál.

Maguknál a lakóknál amikor a Tigáz csinálja a bekötést, akkor lesz max.  1 órás gáz szünet lesz, mert mindenkinél, aki az érintett szakaszon lakik újra fogják a gázt bekötni.

Egy új csatlakozóvezetéket építenek az utcán, az épülő árok mellett fut a gázvezeték, arra fogják a lakókat rá kötni. Az egész utcát mélyen fel fogják ásni és nem fognak tudni közlekedni azok, akinél éppen dolgoznak csak gyalog.

Egy 1,7m x 1,2m-es keresztmetszetű munkagödröt kell a gázvezetéknek kiásni, miután nagyon sok a villanyoszlop, emiatt le fog szűkülni egyes területeken az utca.

Az utcában a 3-as számtól kezdik felfelé és ha a Tigáz bekötötte, akkor magát a csatornaépítést is tudják véglegesíteni.

Ők azt szerették volna, hogy zsákutcát táblázzanak ki, de ez az egészre nem megy, így szakaszosan akarják megoldani ahelyett, mintha 2-3 hétre a teljes utcát lezárják.

Azokon a szakaszokon, ahol éppen dolgoznak, ott senki sem fog tudni közlekedni biztonságosan, hiszen egy bolygatott talaj mellett dolgoznak, így valószínűleg nem lesznek állékonyak a falak a munkagödrök mellett, ők nem is engednének forgalmat arra az utcára azon időszak alatt

Azt tudni kell, hogy közvetlenül a gáz mellett ott a víz nyomvonal, amit tavaly csináltak, tehát az ottani talaj még nem a legtömörebb, most a csatorna miatt is megbolygatták, így nem túl stabil a talaj.

Az ő munka gépeiknek is el kell tudni a kettő között járni, ezért lett volna praktikus alulról indulva végig csinálni.

Így sem lesz egyszerű, mert a lakók közül akkor még keveset értek el!

Vissza a beruházás állásához.

Előző cikkünkben leírtuk, hogy nem osztjuk a polgármesteri hivatal álláspontját, amelyben helyreigazítást kérnek jónéhány esetben. Vegyük őket sorba, hogyan alakult amit nehezményeztek:

Azt írják:

Nem felel meg a valóságnak írásunk azon állítása, miszerint „…a közművek (konkrétan a gáz) útban vannak, egész pontosan elfelejtették előre egyeztetni a beruházás megkezdésekor."-írja a polgármesteri hivatal.

„Ezzel szemben tény az, hogy a beruházó előre egyeztetett, de a TIGAZ sem tudta megadni a bekötések pontos helyét. szakmai szabályoknak megfelelően megtörténtek a feltárások, majd ezek után a beruházó megrendelte a kiváltásokat.  Sőt, amint kiderült, hogy eredetileg is a mederfenéknél voltak a vezetékek, védelmi okból két elzárót is beépíttet a gyorsabb és pontosabb szakaszolás lehetőségéhez.

A kiváltás hamarosan megtörténik és befejeződik a csapadékcsatorna építés, illetve megkezdődik az útépítés.”

Mi úgy gondoljuk, hogy a tervezés felelőtlensége, hogy nem történt közműfeltárás, a kivitelezés felelőtlensége, hogy a tervtől eltérő állapotok észlelésekor nem állították le az építési tevékenységet. Véleményünk szerint az egyeztetés és a tervezés fogalmába beletartozik a közműfeltárás is minden olyan esetben, mikor a bekötésekre merőlegesen egy-másfél méter mélyen földmunkát végeznek. Saját bevallásuk szerint a Tigáz sem tudott adatot adni, az állítólagos feltárás pedig a látható eredménnyel zárult: gáz, víz és csatorna bekötések keresztezik a műtárgyat mederfenék felett.

„Nem felel meg a valóságnak írásunk azon állítása, miszerint "Információink szerint áll a közmű kiváltás, nem is igazán tudják megmondani, hogy pontosan mit tesznek vele, megy az ötletelés."

Ugye ez 1 hónapja volt. Kíváncsi lennénk, azóta szerintük mi történt?

A hivatalnak mit jelent a hamarosan? Nagyon félő, hogy jó esetben az ősz elején fog befejeződni az egész beruházás!

furdoutca-erd_20170630_03.jpg

Most éppen ráérnek legózni is, amit a kempingben is megcsinálhattak volna, nem értjük, azt a szakaszt miért szüntették meg.

Szóval, folytatva.

Tegyük a fentiekhez hozzá a kivitelező cég képviselője által elmondottakat, vagyis hogy tavaly ősszel elkezdték a gázt tervezni, de csak kb. 1 hónapja kapták meg a Tigáztól a szükséges nyilatkozatot, de ennek ellenére elkezdték az építkezést (nyilván így a “szabályszerű”)

Azt írta az önkormányzat, hogy:

„Félrevezető és a valós tényeknek ellentmond az a sugalmazásunk, miszerint "Márcsak az a kérdésünk, ez hogyan fog a beruházás költségvetésébe beleférni, vagy annyira vastagon fogott a ceruza, és ez is belefér?"”

Na most ekkor még csupán felvetettük, most már nyomatékkal kérdezzük, főleg annak fényében, hogy komplett közmű kiváltás lesz egy hosszú utca szakaszon. Ez biztosan nem volt betervezve.

Azért nyilván a Városházán is érzik, hogy problémák vannak a beruházással, hiszen akkor (1 hónapja) Simó alpolgármester úr személyesen próbálta felderíteni a beruházás körüli problémákat és nyugtatni az ott lakókat.

Kiderült ugyanis, hogy  ő a felelős a beruházás minél zavartalanabb lebonyolításáért, tehát hozzá lehet fordulni ügyes-bajos problémáinkkal.

Simó Károly legutóbbi cikkünkhöz fűzött kommentjéből idézünk:

"kimegyünk a helyszínre, fényképeket készítünk, beszélünk az ott élőkkel és abból írunk cikket" - HA kimennek, HA fényképet készítenek, HA beszélnek, az egy szuper jó dolog. Az a baj, hogy ezek közül egyik sem történik, hanem Tatabányáról, a neten keresztül próbálnak információmorzsákat összevadászni és ezzel összeugrasztani az érdieket. Megjegyzem nem csak az érdieket, ezt csinálják Győrben és még sok más városban is. Esetleg ha van valaki, akinek az egyéni, magánérdeke a közérdekkel szemben sérül, annak a panaszait készpénznek véve, ellenőrzés nélkül közlik. Amióta a világ világ, így működik, mindig vannak emberek akik a magánérdeküket közérdeknek próbálják beállítani, csak jó tudni, hogy akkor ez egy ilyen álhírgyár. Ezért szoktak a normális sajtóban úgy eljárni, hogy ha valaki valamit állít, akkor előbb utánajár, hogy más is megerősíti-e vagy esetleg torzított az információ? Ezt nem teszik Önök, soha nem kérdeznek előre, hanem csak állítanak, bizonyítékok nélkül.”

“Gondolom belátja, hogy ha komolyan gondolja, hogy tájékoztatni szeretne, akkor előbb maga is tájékozódik és utána állít. Ahogy eddig is, a jövőben is természetesen minden közérdekű információ megismerhető Önök számára is. Csak kérni kell (amit eddig nem tettek), hogy mire kíváncsiak és ha rendelkezésre áll és közérdekű az információ, természetesen a jogszabálynak megfelelően meg fogják kapni.”

Írtunk akkor gyorsan az önkormányzatnak, hogy megnéznénk a dokumentációt a Fürdő utcai beruházással kapcsolatosan, még nem sikerült érdemi választ vagy időpontot azóta sem adniuk, pedig 1 HÓNAP ELTELT!

Ráadásul június 29-én a Duna Aszfalt képviselője megerősítette, hogy a szükséges papírt 1 hónapja kapták meg, ettől függetlenül a beruházást elkezdték, mert így megy ez.

Elmentünk ismételten és lefényképeztük az állapotokat.

Szóval mondhatnánk, hogy Simó úr kövessen meg minket és kérjen bocsánatot, etc.

DE! Nekünk nem az a fontos, hogy kinek van igaza, hanem miért nem halad a beruházás, ha már egyszer ebbe a barmolásba belefogtak.

Gyakorlatilag már kész kellene hogy legyen.

Végezetül egy fanyar humor.

Facebook-oldalunkra érkezett az egyik Fürdő utcai lakótól az alábbi fénykép és hozzá tartozó találós kérdés:

gazcso-furdoutca-patakbefedes.jpg

Szombat esti találós kérdés, hol van a gázcső? Fürdő utcai patakbefedési akcio!!!

Régóta áll igy a "dolog”.

NO COMMENT!

Marad a kérdés tehát: hány érdi képviselőt fog az a beruházás felemészteni?

Hová tűnt ugye Demjén Attila és Kopor Tihamér? Csak nem  a patak nyelte el őket?

Lehet, hogy már Simó Károly sem vállalja sokáig a beruházás pátyolgatását?

Ki lesz a következő?

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8112637965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása