Andorko Tibor, aki az érdieket és a környékbelieket védi példamutatóan
2018. január 31. írta: BoldogÉ

Andorko Tibor, aki az érdieket és a környékbelieket védi példamutatóan

andorkotibor-police-hu.JPG

A körzeti megbízott tűzoltóparancsnoki végzettséget szerzett, és időközben nemcsak vezetési, de szervezőkészségéről is tanúbizonyságot tett.

A Százhalombattai Önkéntes Tűzoltó Egyesület saját bázisvárosa mellett az Érd és Dunaújváros közé eső települések – Ercsi, Ráckeresztúr, Sinatelep és Szent László-puszta – első számú reagáló egysége, felelős feladatellátást csak megfelelő eszközállománnyal lehet megvalósítani. Andorkó főtörzsőrmester közbenjárásával az egyesület a Pest Megyei és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól két vonulós kocsit kapott, így mára ütőképes járműparkkal rendelkeznek. A polgári védelmi vonal sem sikkadt el: a kiiskolázott önkéntes parancsnok árvizeknél irányította a homokzsá­kok pakolását és más védekezési munkálatokat, de képzettséget szerzett ipari-természeti katasztrófák nyomán fellépő helyzetek kezelésére is.

andorkotibor02-police-hu.jpg

Fertőz is. Egy gimnazista lány a kötelező gyakorlatát töltötte a mentőszolgálatnál, és teljesen rápörgött a gondoskodás hangulatára. Családi autójukba is saját mentőfelszerelést szerzett be, aktuális kiegészítővásárlási gondja pedig az, hogy minél nagyobb orvosi táskát vegyen az életmentő felszerelések számára.

Többrétű helytállását számtalanszor elismerték. 2003-ban a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány és az ORFK oktatási főigazgatója tüntette ki, 2005-ben a Pest megyei rendőrfőkapitány jutalomban, 2009-ben ugyanő soron kívüli előléptetésben részesítette. 2013 márciusában az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a rendkívüli hóhelyzetben és júliusban az árvízi védekezés során tanúsított helytállását ismerte el emléklappal, utóbbi teljesítményét érdeméremmel méltatta Százhalombatta képviselő-testülete is. 2015. március 15-én az OKF főigazgatója a Polgári Védelem Napja Érdemérem polgári fokozatát adta át neki.

Interjút is olvashatnak vele a Zsaru Magazinban.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1213620568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása