Milyen a Romics László Intézményünk?
2017. május 22. írta: BoldogÉ

Milyen a Romics László Intézményünk?

orvosbeteg-egeszseg-network-hu.jpg 

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény szakmai színvonalát folyamatos előrelépési igyekezet jellemzi a tavalyi évi beszámoló szerint. Kapott kritikát is az intézmény, de ezeken folyamatosan igyekszik javítani a rendelő szakmai vezetése.

2016-ban sikerült megszüntetni a fül-orr-gégészeten korábban kialakult orvoshiányt, igaz, a betegek igénye miatt dr. Kovács Mária rendelései túlzsúfoltak maradtak. Orvoshiány miatt nem sikerült megoldani a második bőrgyógyászati rendelés újraindítását, és a második félévtől a szemészet is kisebb óraszámban tudott csak rendelni. Gondot jelent még a nőgyógyászok hiánya is, de problémát jelent a szájsebészet túlterheltsége is, ugyanis ilyen szakrendelés Budapest és Dunaújváros között csak Érden van.

A szakorvoshiány megszüntetésére az egészségügyi intézmény folyamatos erőfeszítéseket tesz, az állásokat rendszeresen hirdetik. 2016-ban új szakmaként eleinte 3 órában beindították az endokrinológiai szakrendelést, ami után akkora az érdeklődés, hogy az óraszámot 4-re emelték, és tervezik az óraszám további bővítését is. 2016-ban elindult az ÁNTSZ által koordinált mammográfiai szűrés második ciklusa. Sajnálatos tapasztalat, hogy interneten terjedő álhírek miatt a korábbi 33,48 %-os megjelenési arány 20 %-ra esett vissza.

Emiatt háziorvosokat is bevonva és a helyi média biztosította lehetőségeket is kihasználva felvilágosító kampányba kezdtek, hiszen ez az egyik leghatékonyabb szűrővizsgálat, aminek köszönhetően korábban évi 20 melldaganat korai diagnosztizálásával sok életet menthetnek meg. Az intézet keretében működő védőnői szolgálat 2016- ban is kiváló munkát végzett. Városunkban 2016-ban 696 gyermek született. Ez 16-tal (2,3 %-kal) több, mint a 2015. évi szám.

Címlapfotó: egeszseg.netwok.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6112532855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása