EGÉSZEN DÖBBENETES KORONAVÍRUS ADATOK: 33(!) halott, közel 1300 új fertőzött
2020. október 16. írta: BoldogÉ

EGÉSZEN DÖBBENETES KORONAVÍRUS ADATOK: 33(!) halott, közel 1300 új fertőzött

terkep1016-koronavirus.png

Újabb csúcsot döntöttek a hivatalos statisztikák szerint is, mára virradóra

1293 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  43 025 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 krónikus beteg, így az elhunytak száma 1085 főre emelkedett.

Ötszáznégyen, összesen 13 134-en meggyógyultak, de az aktív fertőzöttek száma egyre csak nő 28 806 fő (+754). A súlyosabb esetek közül 1642 (+87) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en (+4) vannak lélegeztetőgépen.

Pest megyében (5546) 248

Mára új koronavírussal fertőzöttet találtak, így az eddigi esetszám 1213-ra emelkedett.

Ami a helyzet a környező területeken: a következő:

A legfertőzöttebb helyen, Budapesten (13804) 279 új beteget regisztráltak. A szomszédos megyék közül Komárom-Esztergom megyében (1213) 72 új beteg van, másik szomszédunkban Fejérben (1687) pedig 42 pozitív eset lett. A legkevesebb fertőzött Tolna (422 - 32új) és Békés (583 - 28 új) megyében volt. A térképről fentebb látható, hogy régóta, szinte mindenhol ütemesen emelkedik a fertőzöttek száma.

Felhívjuk a figyelmet, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. 

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. 

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. 

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük! 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1316241194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása