Az érdi Szörényi-birtok esete
2017. június 15. írta: BoldogÉ

Az érdi Szörényi-birtok esete

szorenyi-hirado-hu.jpg

Biztosan mindenki tudja, hogy van egy birtok Érden, ami a Szörényi családé volt hajdanán, amit aztán a kommunisták elvettek a családtól. A nyolcvanas években a zenész vissza akarta szerezni az ötholdnyi birtokot és az ehhez tartozó villát.

Szörényi ír is erről az életrajzi könyvében. Na de „nem eszik olyan forrón a kását,” mondja a népi bölcsesség, a visszaszerzésből egy a kétezres évek közepéig tartó procedúra lett, ami legalább olyan szövevényes, akár a Twin Peaks című film.

Mivel a birtokunkba került az összes jegyzőkönyv a birtok üggyel kapcsolatban, úgy döntöttünk, hogy cikksorozatot készítünk belőle, és lépésről-lépésre bemutatjuk, mi is történt valójában, milyen üzelmek kereszttüzébe került a Szörényi-család, mikor saját tulajdonát próbálta visszaszerezni.

Véleményünk szerint, ez az ügy hűen modellezi le azokat a rendszereket, amelyek segítségével bizonyos politikai erők kisajátítanak vagyonokat, birtokokat, épületeket, bármit, amire szemet vetnek.

És a cikksorozat végére mindenki pontosan látni fogja, hogy ezek a megoldások egy másik filmsorozatra is emlékeztetnek, ami nagyjából a nyolcvanas évek végén ment a tévében, és az volt a címe, hogy a Polip.

Bizony a maffiáról szólt.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5812598701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása