Kábelvágás miatt nem működik a MÁV informatikai rendszere
2017. június 28. írta: Cseri Pál

Kábelvágás miatt nem működik a MÁV informatikai rendszere

komaromitv_hu.jpg

Nem működnek az automaták, a jegykiadó rendszer, és a honlapok sem.

12.30-kor az iho.hu azt az tájékoztatást kapta a székházból, hogy nem vírustámadás miatt állt le az informatikai rendszer, hanem a MÁV Szolgáltató Központ tápkábelét vágták el egy építkezésen a Krisztina téren. A szakemberek folyamatosan élesztik újjá a rendszereket. A Déli pályaudvaron jártak, ott fennakadás nélkül zajlik a személyforgalom.

Korábban írták:


Összeomlott a MÁV-Start internetes rendszere szerdán délelőtt: elérhetetlen a központi honlap, a Facebookon pedig többen is azt írják, hogy nem használhatóak a jegyautomaták. A probléma miatt a sem a jegypénztárakban, sem pedig a jegyvizsgálók nem tudnak internetes felülettel menetjegyet ellenőrizni vagy kiadni. Az Elvira sem elérhető, a Vonatinfó jelenleg is a tizenegy óra körüli helyzetet mutatja, elérhetetlen a lassújelkimutatásos rendszer. A FOR is leállt, hamarosan az egész vasúti közlekedés is megállhat, ha nem tudják megoldani sürgősen a helyzetet. Nagy valószínűséggel Ukrajna után Magyarországra is betört a Petya elnevezésű zsarolóvírus.

 

Címlapfotó: komaromitv.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8712625985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása