A Tesco-sztrájknak korán sincs vége, lehet még folytatása Érden is
2017. szeptember 11. írta: Cseri Pál

A Tesco-sztrájknak korán sincs vége, lehet még folytatása Érden is

tesco-para_index_hu.jpg

A Tesco dolgozói elszántak, kitartanak a követelések mellett, akár további sztrájkot is hajlandók folytatni - mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke az M1-en.

A sztrájk péntek délután kezdődött és szombat éjfélkor ért véget. Több üzlet nem nyitott ki, mára helyre állt a rend. A szakszervezetek 25 százalékos béremelést követelnek és szeretnék elérni, hogy a legalacsonyabb béren foglalkoztatott munkavállalók fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot, a munkavállalói létszám pedig 15 százalékkal emelkedjen. Az álláspontok messze vannak egymástól, a munkáltató szerint a létszám megfelelő, egyéb változtatásokra van szükség, illetve a vállalat korábban azt közölte, hogy az idei béremelésekkel az emelés kérdését lezártnak tekinti, erről nem volt új javaslata-írja a hvg.hu

Ez a dolgozók számára elfogadhatatlan - hangsúlyozta a KDFSZ elnöke.

 

Címlapfotó: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9012821600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása