Indul az érdi bírósági-bugyiközpont
2017. szeptember 13. írta: BoldogÉ

Indul az érdi bírósági-bugyiközpont

tanga-cherir-com.jpg

Nem is olyan régen írunk már róla, hogy rendelt egy arculati kézikönyvet az Országos Bírósági Hivatal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemtől 8 millióért, amiből például kiderül, hogy egy hétre öt fehérnemű szükséges egy bírósági dolgozónak.

Persze egy csomó mindent tartalmaz még ez az arculati kézikönyv, de leginkább ez háborította fel, egyébként jogosan, a dolgozókat és a közvéleményt is.

Az alkotók nagyon rákkattantak a bugyi témára, viszont elfelejtették leírni, hogy hordhatnak-e a bírósági alkalmazottak tangát, vagy a francia bugyi lesz a kötelező? A férfiak csak boxeralsót viselhetnek, vagy az amúgy nem annyira divatos fecskében is dolgozhatnak.

Azt is el tudjuk képzelni, hogy ellenőrzik is majd, reggel a hivatalba belépésnél alsónemű-vizsgálók várják majd a dolgozókat, egyesével behívják őket egy lefüggönyözött helységbe és mehet az ellenőrzés. Biztosan lesz majd egy Alsónemű Bíráló Fegyelmi Bizottság is, amelynek a tagjait a városi közgyűlés fogja megszavazni.

Ráadásul, jól figyeljenek!, ezt a kivételesen amatőr és nevetséges kézikönyvet bírósági vezetők lektorálták. Azért ez nagyon kemény. A bírósági vezetők alázzák saját kollégáikat. Nem hisszük el, hogy egyikük sem dobta a sarokba ezt a kiadványt, hogy „gyerekek, ne csináljunk hülyét magunkból és a szervezetből!”

birosag-arculatikezikonyv.jpg

részlet az Arculati kézikönyvből

Pedig nem, sőt: „Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke az ügyfélközpontok munkatársainak megjelenéséről, öltözetéről szóló fejezettel kapcsolatban úgy fogalmazott: a „koncepciót – annak ellenére, hogy az az előkészítés során már vitákat váltott ki – támogatom és fontosnak tartom azt, hogy a szakmai anyag az ügyfélcentrumban dolgozók személyes megjelenésével is külön foglalkozzon.” Az Arculati kézikönyv ezen túl a fizikai tér alakítására, berendezésére, az infokommunikációs eszközök alkalmazására vonatkozó ajánlásokat is tartalmaz.”-írja a birosag.hu.

Hát sikerült foglalkozni vele, az biztos. Ezek után félve gondolunk, mi mehet a bíróságokon országszerte, és mi lesz majd ezek után.

Külön öröm, hogy a fizikai tér kialakítása, a berendezés és az infokommunikációs eszközök használat is benne van ebben a nyolc milliós vicc-kiadványban. Reméljük, nem az írják le, hogy melyik kézzel kell a telefon után nyúlni, vagy, hogyan kell használni az internetet. Ezt már meg sem mertük nézni. De ami még sokkal rémisztőbb, hogy kiadvány Zárszó helyett című utolsó fejezetében a következőket írják:

„Hogyan tovább?

Az elvégzett kutatás alapján egyértelmű, hogy az OBH által kezdeményezett változások elősegítését tovább kell folytatni(…)”

Úristen! Hát folytatni akarják ezt az egészet. Együtt érzünk minden bírósági dolgozóval. Már csak azért is, mert jövőre 21 ilyen új ügyfélközpontot alakítanak ki a bíróságokon.

Majd odajárunk röhögni.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9812825866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása