Mindjárt itt a fűtési szezon, vizsgáltassa át fűtőeszközét! Lista, hogy milyen érzékelőket használjon és ne használjon
2017. szeptember 19. írta: BoldogÉ

Mindjárt itt a fűtési szezon, vizsgáltassa át fűtőeszközét! Lista, hogy milyen érzékelőket használjon és ne használjon

futes-ellenorzes-youtube-com.jpg

Mindjárt itt a fűtési szezon, vizsgáltassa át fűtőeszközét! Lista milyen érzékelőket használjon és ne használjon

Minden évben október 15-én indul a fűtési szezon. Az addig hátralévő egy hónap elegendő ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet ugyanis a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása.

Elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét. A legcélszerűbb az első fűtés előtt szakemberrel megvizsgáltatni és kitisztíttatni. Abban a csaknem fél évben, amíg nem kellett fűteni, por és szennyeződés rakódott le a nyílt égésterű fűtőeszközökön, ami rontja az égés minőségét és balesetekhez is vezethet. A rendszeresen karbantartott és kitisztított fűtőeszköz nemcsak biztonságos, hanem gazdaságosabban is működtethető.

A szennyeződések, eltömődések és a szabálytalan házi kivitelezés miatt az égéstermék visszaáramolhat, a tüzelő-fűtőberendezés pedig meghibásodhat. A zárt térbe visszajutó gázok már alacsony koncentrációban is komoly veszélyt jelentenek az emberekre és a háziállatokra. A legnagyobb veszélyt a szén-monoxid jelenti. Ez a gáz színtelen, szagtalan, jól elkeveredik a szoba levegőjével és rendkívül mérgező. Hogy biztonságban tudja saját magát és szeretteit, házi kedvenceit, vásároljon tüzeléstechnikai szakboltban egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt. A katasztrófavédelem weboldalán megtalálható az ellenőrzéseken megfelelt és a megbukott érzékelők listája is.

Az alábbi linken található érzékelők MEGFELELŐ biztonságot nyújtanak:

Az alábbi linken található érzékelők MEGBUKTAK az ellenőrzéseken, NE HASZNÁLJA őket!

(BM OKF)

 címlapfotó: youtube.com

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr712878050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása