Jönnek a génmanipulált élelmiszerek Magyarországra? A kormány nem áll ki hazánk GMO-mentessége mellett
2017. szeptember 20. írta: BoldogÉ

Jönnek a génmanipulált élelmiszerek Magyarországra? A kormány nem áll ki hazánk GMO-mentessége mellett

gmomentes-agroforum-hu.jpg

A parlamentben megfogalmazódott az ellenzéki LMP által egy határozati javaslat, amelyet a kormánypárt elutasított.

A határozat GMO-mentességről szólt volna, azaz a kockázatos, genetikailag manipulált mezőgazdasági termékek elutasítását garantálta volnat. Ezzel a kormány újra bizonyította, hogy kihátrálni készül az Alaptörvény kötelezettségei alól, és nem fontos számára az emberek egészsége.

A határozat összefoglalta a legsürgetőbb lépéseket hazánk GMO-mentességének eléréséhez. Ráadásul az LMP-s javaslat korábbi Fideszes jogszabályhelyeken és a kormányzat stratégia gondolatain alapult. Ennek ellenére az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának ülésszaknyitó ülésén mind a hét kormánypárti képviselő nemmel szavazott a tárgysorozatba vételre, megakadályozva, hogy a javaslat a parlament elé kerüljön.

A GMO-mentességért idáig sem tett sokat a Fidesz-kormány, hiszen nem zavarja, hogy minden évben kerül elő GMO-s szántóföldi kultúra, ahogy az sem, hogy sok százezer tonna GMO-s takarmány jön az országba. Az élelmiszereken nem kötelező feltüntetni a GMO-s alapanyagok használatát. Fazekas Sándor titkos amerikai tárgyalásai pedig rámutattak a miniszter személyes GMO-s elkötelezettségére is. A kormány ráadásul közvetetten a GMO-s világnagyhatalomnak számító Monsanto részére akart kijátszani állami termőföldet, és most a fenti javaslatot is elutasította.

A teljes javaslat szövegét ITT elolvashatja!

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6312879626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása