Mérföldkő a magyarországi elektromos autózás kapcsán
2017. szeptember 26. írta: BoldogÉ

Mérföldkő a magyarországi elektromos autózás kapcsán

elektromosauto_villamtolto_villanyautosok_hu.jpg

Fontos döntést hoztak az töltőállomás-hálózattal kapcsolatban

Közelebb kerülünk ahhoz a célhoz, hogy a közép-kelet-európai régió tisztán elektromos autókkal is átjárhatóvá váljon. Hamarosan 13 új villámtöltő érkezik az OMV-kutakhoz.

A Verbund AG és az OMV Hungária Ásványolaj Kft., uniós támogatással, 13 OMV kútnál épít ki villámtöltőket - derül ki a Magyar Közlönyből.

A tagállami hozzájáruló nyilatkozat kiállításával a beruházás bekerülhet az  Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz programjába.

A 13 töltőállomás beruházási költsége nettó 2 milliárd 226 millió forint. Ebből az uniós támogatás 445 millió, míg a saját erő 1 milliárd 781 millió forint.

Az indoklás szerint a projekt célja, hogy a Verbund AG vezette konzorcium egy 118 töltőállomásból álló elektromos villámtöltő-hálózatot alakítson ki a transzeurópai korridorok, közép-kelet-európai autópálya-szakaszai mentén elhelyezkedő, az OMV-csoporthoz tartozó töltőállomási gerinchálózaton. Így a közép-kelet-európai régió tisztán elektromos autókkal is átjárhatóvá válik.

A 13 magyarországi töltőállomással kapcsolatban az OMV Hungária Kft. feladata a a projekt helyszíneinek biztosítása, az engedélyeztetés és a prokejtmanagement biztosítása. A magyarországi beruházásokat a Verbund AG végzi

(napi)

címlapfotó: villanyautosok.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2012897840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása