Ítélet a Summerfestes százhalombattai verekedés ügyében
2017. október 05. írta: BoldogÉ

Ítélet a Summerfestes százhalombattai verekedés ügyében

biroidontes-vacinaplo-hu.jpg

A Budapest Környéki Törvényszék tegnap megtartott első nyilvános tárgyalásán ítéletet is hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettében talált bűnösnek a bíróság. A vádlottra a törvényszék 2 év börtönbüntetést szabott ki, 5 évre felfüggesztve.

A vádlott és a sértett előzetesen nem ismerték egymást. A sértett 2016. augusztus 14-ről augusztus 15-re virradóan ismerőseivel Százhalombattán egy rendezvényen vett részt. Az este folyamán az  érintettek fogyasztottak alkoholt és a sértett az egyik ismerősével élcelődni kezdett, ami később átcsapott kölcsönös sértegetésbe. Ugyanitt szórakozott a vádlott is, a sértettbe belekötő ismerős társaságában. A sértett véget akart vetni a szóváltásnak, előbb rászólt a sértegetőre, hogy fejezze be a szócsatát és meg akarta legyinteni a férfit, azonban a keze a vádlott arcához ért, mire az ököllel arcon ütötte a sértettet, aki az ütés erejétől a földre esett és rövidebb időre az eszméletét vesztette.

A mentőket a sértett ismerősei értesítették, a vádlott pedig elment a helyszínről. A koponyaüregi vérzés és az agyzúzódás életveszélyes állapotot eredményezett. A sérülések gyógyulása ténylegesen 3-4 hétre tehető volt.

Az ügyészség, illetve a vádlott és védője is elfogadta a döntést. Az  ítélet jogerős.

címlapfotó: vacinaplo.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6812931007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása