Alig fognak a sportolók a jövedelmük után adózni
2017. október 26. írta: BoldogÉ

Alig fognak a sportolók a jövedelmük után adózni

adocsokkentes-ernaevans-hu.jpg

A parlament elé került ugyanis egy törvényjavaslat, amely jelentős könnyítéseket tartalmaz a számukra.

Ha az Országgyűlés megszavazza a  fideszes Tiba István által jegyzett javaslatot, akkor a sportvállalkozások sporttal kapcsolatos tevékenységei után szerzett bevételek mentesülnek a helyi iparűzési adó megfizetése alól. Nem csak hipát nem kellene azonban fizetniük a kluboknak, de mentesülnének a sportolóik után az ekho megfizetése alól is. A tervezet szerint csak a minimálbér után kell leróni a közterheket, afölött gyakorlatilag törvényesen „kapják zsebbe” a bérüket. Ráadásul visszamenőlegesen, szeptember elsejétől.

De tovább is van. Ha egy sportegyesület csak azért nem jut hozzá a neki felajánlott tao-kedvezményhez, mert a felajánló nem fizette meg időben a társasági adót, ezért a NAV megtagadja az átutalást, akkor a társaság külön kérelmére az adóhatóság akkor is teljesítheti az átutalást, ha az esedékességtől számítva 15 napon belül megfizették az adót, adóelőleget.

Az indoklásnál nincs is viccesebb, a törvényjavaslat szerint „a sport és a sportolás, a rendszeres sporttevékenység kiemelt jelentőséggel bír az egészségmegőrzésben”.

(hvg.hu)

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6213086758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása