Barátunk-e Aradszky képviselő, avagy hogyan húz csőbe a politika Érden?
2017. november 06. írta: Cseri Pali

Barátunk-e Aradszky képviselő, avagy hogyan húz csőbe a politika Érden?

aradszkyszavazz.jpg

Mint azt sok érdi Facebook-használó tapasztalhatta az utóbbi napokban, újabb szintre lépett a helyi kormánypropaganda, vírusként terjed ugyanis a legnépszerűbb közösségi oldal Érd-környéki felhasználói között egy értesítés: Aradszky András (link: https://www.facebook.com/andras.aradszki.3) ismerősnek jelölt. Az Orbán-kormány energetikai államtitkára fél évvel a választások előtt úgy érezte, nem elégedhet meg politikusi Facebook-oldalának 2500 követőjével, be kell vetnie személyes varázsát is, és egyenként ismerősnek jelölnie választókerületének minden lakóját.

Az akció sikeresnek bizonyult, pár nap alatt több százan fogadták el a felkérést, ők mostantól nap mint nap láthatják idővonalukon a KDNP-s politikus által megosztott tartalmakat. Családi fotókra és cicás képekre azonban ne számítsanak, a magánemberi profil kizárólag politikai tartalmakat oszt meg, így lájkolhatják a helyi fideszes rendezvényeket és a kormány sikertörténetéről szóló beszámolókat az erre fogékonyak. De ne lepődjenek meg, ha a választások közeledtével Orbán Viktor is gyakori szereplője lesz idővonaluknak.


Hogy mi szükség erre? A nettó szavazatszerzésen (az „ismerősére” mégis szívesebben húzza be az ikszet az ember) és a minél több helyen megjelenő propagandán kívül arra is jó lehet a módszer, hogy a hivatalos csatornákat megkerülve juttasson el vélt vagy valós híreket az ismeretségi körének. Az ellenőrizetlen forrásból származó, vagy egyenesen kamu hírek megosztása esetén ugyanis védekezhet azzal, hogy csupán magánemberként osztotta meg a tartalmat, ráadásul egy természetes személyt aligha kötelezhetnek helyreigazításra. A Facebook szabályzata elég megengedő hasonló esetekben, csupán a gyűlöletbeszédet és a nyugalom megzavarására alkalmas tartalmakat szűri, a személyes véleménynek álcázott kampányolást nem.

Van azonban egy másik, sokkal súlyosabb következménye annak, ha ismeretlenül ismerősünk egy politikus. Egy „belájkolt” politikai oldal, mint például Dr. Aradszky András hivatalos Facebook-oldala (link: https://www.facebook.com/drandras.aradszki) csupán tartalmakat képes velünk megosztani, de személyes ismeretség esetén más a helyzet. Mint ahogyan a többi Facebook-ismerősünk, Aradszky András (vagy az oldalának kezelője, ne gondoljuk, hogy a képviselő úr személyesen kattintgatta végig az összes érdi profilt) is hozzáfér személyes adatainkhoz: ismerőseink listájához, idővonalunkon megosztott tartalmainkhoz, érdeklődési körünkhöz. Látja, hogy migránsozós cikkeket osztunk meg, vagy az egészségügy helyzetéért aggódóakat. Hogy örülünk-e az új játszótérnek, vagy éppen bosszankodunk az évek óta halogatott útfelújítások miatt. Hogy Orbán Viktort, vagy Szél Bernadettet követjük. És ne legyen semmi kétségünk, be fogják írni a nevünket a 2018-ra frissített Kubatov-listán a megfelelő helyre. De az is lehet, hogy az egész csupán felesleges paranoia, és a képviselő úr csak rózsafüzért szeretne osztogatni minden helyi lakosnak, hogy sikerrel vehessük fel a harcot a sátán ellen.

S.T.

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6013194458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása