Jönnek a rész-emberek Érden? Kész agyrém: rohamtempóban butítja le a szakképzéseket is  a kormány
2017. november 09. írta: BoldogÉ

Jönnek a rész-emberek Érden? Kész agyrém: rohamtempóban butítja le a szakképzéseket is  a kormány

reszkepzes_privatbankar_hu.jpg

A kormány lenézi a magyar embereket, ennek újabb jelét adták pár napja, amikor bejelentették a rész-szakképzést, amelynek az a lényege, hogy nem kell egy egész szakmát megtanulni, elég lesz csupán egy részét.

Például, ha ívhegesztő kell, ne tanulja meg senki az egész hegesztő szakmát, csak egy részét. Az senkit nem zavar, hogy erre ott vannak a tanfolyamok, be akarják vinni a szakképzésbe az egészet. Ami gondolom, azt a szándékot is jelzi, hogy betudják majd vonzani a fiatalokat is a csontig leegyszerűsített képzésbe, a cél gyorsan bedobni őket a mélyvízbe, a munkaerőpiacra, hogy dolgozzanak, mint állat, és soha a büdös életbe nem tudjanak kilépni belőle, mert még egy rendes munkásbizonyítványa sem lesz.

Ráadásul törvénybe öntenék a jelenlegi képzésváltozást és ez lehet az igazi végcél. Már nem is kellenek a szakmunkások sem.

És azt se felejtsük el, hogy levitték 16 évre a tankötelezettséget, ezek után az ezt a kort betöltött fiataloknak, ha a kormány úgy akarja, esélyük sem lesz rendes szakképzésben részt venni.

Na most jön el igazán a biorobotok kora, ahol szétbombázzák a szakmákat, és nemhogy megnőne a presztízse, darabjaira fog hullni.

És ha még az se lenne elég, jöhet a Nyitok technológia, amelyben 20 órás képzésekkel rongálják majd az embereket: rövid, azonnal használható, piacképest tudást szerezhetnek 16 és 65 között. Megáll az eszem! Mondja már meg nekem valaki, hogy 2-3 nap alatt milyen piacképes tudást lehet megszerezni? Van, aki elhiszi ezt az izzadtságszagú hazugságot?

Itt nem a piacképes, hanem az azonnal használható a kulcs szóösszetételben. Tehát azonnal a piacra dobni a fiatalokat és a középkorúakat, amíg szükség van rájuk, utána meg kezdjenek a harmad szakmunkásbizonyítványukkal, amit akarnak.

Természetesen ezeknek a munkavállalóknak kevés pénzt fognak keresni, mert ugye nem szakképzettek, olyan mintha megteremtenék a közmunka kicsit emelt szintjét.

Maximalizálják az átlag ember kiszolgáltatottságát.

Mekkora cinizmus, úristen!

címlap: privatbankar.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6913217131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása