Mire fizettek Önök 250 ezer forintot? Összefoglaló az érdeklődőknek a MA DÉLUTÁNI rendkívüli közgyűlésre
2017. november 14. írta: BoldogÉ

Mire fizettek Önök 250 ezer forintot? Összefoglaló az érdeklődőknek a MA DÉLUTÁNI rendkívüli közgyűlésre

erd-varoshaza-panoramio_hu.jpg

Ma fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen rendkívüli ülésen tárgyalja az érdi közgyűlés a …..

Nem is tudjuk a napirendek alapján, hogy igazán mit is!

Segítségül készítettünk egy összefoglalót, ha kérdezni szeretnének T.Mészáros András polgármestertől vagy T.Mészáros Andrástól az Érd és Térsége Szennyvízelvezetési Önkormányzati Társulás elnökétől.

Az elszámolást folyamatosan szabotálják, mint már néhányszor leírtuk, vagy talán Simó Károly alpolgármester és fő-fő csatornázási frontember szavaival élve azzal takaróznak folyamatosan, hogy

“Felmerültek pl. olyan költségek, amelyek az EU-s programban már nem voltak elszámolhatók (pl. a házi átemelők költsége, csatorna nyomvonal védelmében csapadékvíz beruházások és útépítések, környezetvédelmi kötelezések, stb).

Ezt a 17.000 tagot képviselő küldöttek a Társulat Küldöttgyűlésén megvitatták és egyhangúlag úgy döntöttek, hogy amennyiben a társulat tagjainak nem kell többet fizetni mint az eredetileg megállapított összeg, akkor hozzájárulnak és kérik, hogy ezt is valósítsa meg a beruházó.”

Azt is írja még Simó úr:

“Mint korábban is nyilvánosan elmondtuk, jelenleg készül a mindenre kiterjedő részletes elszámolás, amiben ezek is benne vannak. Természetesen benne lesz az elszámolásban az is, hogy mi mennyibe került és kinek a pénzéből valósult meg. A társulati tagok természetesen visszakapják majd azt a pénzt, amire nem volt szükség a beruházás megvalósítása során. Ez is pár héten belül teljesen nyilvános lesz.”

ENNEK IS MÁR TÖBB HÓNAPJA

Nézzük akkor dióhéjban miről is van szó

Indult azzal, hogy az Érdi Újság kommunikációs csatornán, 2 Milliárdnak lába kélt a csatornázás elszámolásából.

Egyelőre írjuk ezt a trehányság számlájára:

Az Érd és Térsége Szennyvízelvezetési Program tervezett pénzügyi forrásai 2008–2017 (ezer Ft) években az Érdi Újság 2017.június  14-i számából Simó  Károly alpolgármestertől idézve az ő számaikat illetve a legalsó sorban a közérdekű adatkikérésünk során megkapott számokat is beleírva.

Megnevezés

Összes beruházás

KEOP  és hazai finanszírozás

Saját forrás

Érd

26.340.375.000

19.487.647.000

6.852.728.000

Tárnok

3.098.656.000

2.145.678.000

 952.987.000

Diósd

4.178.113.000

2.997.653.000

1.180.460.000

Összesen

33.617.144.000

24.630.978.000

8.986.166.000

NFM és Érd és Térsége Szennyízelvezetési         Társulat***

31.613.144.300

24.626.639.4108

6.986.504.890

 

Ez utóbbi a Nemzeti Fejlesztési minisztérium és a Társulat által aláírt Támogatási megállapodás eddigi legutolsó módosításából származik

Hitelesebb és hivatalosabb forrásnak tűnik!

Az áttekintés során ne feledkezzünk el persze arról, hogy Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat csak pénzbehajtásra jött létre, amiről bővebben cikkünkben olvashatnak

Most csak a számunkra érdekes pontokat emelnénk ki:

A Társulat

- végzi az érdekeltségi hozzájárulások kivetését az érdekeltek (tagjai) felé, és gondoskodik a kivetés alapján befizetett összegek számviteli törvény szerint történő kezeléséről, nyilvántartásáról;

- köteles a tőle elvárható legnagyobb gondossággal biztosítani, hogy tagjai rendszeresen fizessék az érdekeltségi hozzájárulás esedékes részleteit, ennek érdekében szigorú nyilvántartási rendszert működtet és a késedelmesen fizetőket a lehető leghamarabb felszólítja;

- a 3. számú mellékletben leírtak szerint a tagjaitól beszedett érdekeltségi hozzájárulásból a beruházás költségeinek fedezete céljára átutalja az Önkormányzat Befizetésgyűjtő számlájára.

Itt Önök is szeretnének dolgozni, vagyunk így nem kevesen, nem bonyolult a feladat.

Hogy lássuk, azért nem bánnak kesztyűs kézzel a bekasszírozott pénzzel, körbenéztünk az Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulás házatáján, a működési költségeik nem kispályások.

A beruházás során találtunk érdekességeket a tervezésről illetve arról, Önöknek van-e köze a 4 milliárd forintos szennyvíztiszttító létesítéshez, szerintünk semmi esetre sem kellett erre Önöknek egy fillért sem fizetni.

Persze nem fordítottunk volna ennyi energiát a csatornázás körüli anomáliák felderítésére, ha a pénzügyek makulátlannak tűnnének.

Valahogy úgy tűnik, az Önök által befizetett összegek túl soknak tűnnek. Az Érden megvalósított projekt számítása is ezt mutatta.

Az Érd-Nyugat és Kelet projektek során számításaink szerint az elszámolandó, Társulati egyéni tagok önrésze: 4.191.141.995Ft lenne, a befizetett és állami támogatással növelt összeg: összesen 5.525.000.000 Ft

Azt hisszük az összegek különbőzősége önmagukért beszélnek.

Tettünk egy lépést abba az irányba, hogy megnézzük, mégis mekkora összegről beszélünk, amikor azt boncolgatjuk, mennyi az, ami biztosan visszajárna a polgároknak a csatorna projekt kapcsán, ez alapján az érdi tagoknak szerintünk visszajár : több, mint 2 Milliárd Ft

Végeztünk pontos számolásokat is, ami szerint az Érd Csatorna Társulat tagjainak (cca. 17.ooo tag), belekalkulálva a működési költségeket, 68.000-et biztosan már postázniuk kellett volna.

Az Érd és Térsége Csatorna Társulat felépítése az alábbi:

a Társulatot a Társulati Tanács vezeti amelynek tagjai a három település (Érd, Diósd,Tárnok) polgármestere. Létrehoztak egy MUNKASZERVEZETET, ahol ténylegesen dolgoztak, és intézték a beruházást. Ennek a vezetője: Kovács Péter Barna.

Kérdésünk: ha 2013. decemberben a beruházás befejeződött, akkor mit csináltak 2014-ben?

Tudjuk, ez csupán az érdi polgároknak, akik részben közvetlenül a számlát fizetik,  kérdés.

Javasoljuk ízlelgessék, barátkozzanak ezzel az alábbi számmal! TÖBB, MINT FÉL MILLIÁRD CSAK 2014-BEN a működési költség, egészen pontosan  525.443.000 Ft

Tanulságos, miből jön ez ki!

Mit, hogyan számoltak el a projekt megvalósításhoz kapcsolódóan, tettünk egy összehasonlítást hivatalos dokumentumok alapján, mit fizettek kizárólag az érdi asonlítsuk össze, milyen költségek merültek fel a csatornázás kapcsán, amelyek teljes mértékben saját erőből kerültek finanszírozásra.

Azért, hogy egy kicsit csigázzuk még Önöket és hogy továbbra is keressék a fonalat, bedobtuk az  Érd-Nyugat és Érd-Kelet beruházások kapcsán felmerült SOK-SOK millárdos kérdést.

Hogy a fentiek áttekintése részletesen nem fér bele egyetlen közgyűlés idejébe?

Nem is értjük, ezek után miről fognak tárgyalni ma délután kompetensen, mert hogy a beruházásról bármilyen beszámolót elfogadni nagy bátorságra, vagy inkább előremenekülésre vall.

Az érintetteket arra biztatjuk, jöjjenek és tegyék fel kérdéseiket az ülésen, feltételezzük lesz vér a pucájukban, hogy szót adjanak Önöknek.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3313272785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása