Nem vettél matricát a fizetős útra? Vasárnaptól jön az új pótdíjazás
2017. november 14. írta: BoldogÉ

Nem vettél matricát a fizetős útra? Vasárnaptól jön az új pótdíjazás

utdij-napi-hu.jpg

Változnak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) bírságolási szabályai, vasárnaptól a büntetés megállapításánál figyelembe veszik a jogosulatlan úthasználat óta eltelt időt.

8 órán belüli jogosulatlan úthasználatra mérsékelt, azon túl normál mértékű, további szabályszegések esetén pedig emelt bírságot állapítanak meg. Ezek szerint úthasználók kevesebb bírságot fizetnek, ha időben korrigálnak.

A hatóságok mérlegelésének nincs helye, minden mulasztást kötelezően bírság követ.

Az Európai Bíróság márciusi ítéletében az uniós joggal ellentétesnek találta azt a magyar szabályozást, amely az úthasználati díj megfizetésének elmulasztását úgy bünteti, hogy nem veszi figyelembe a jogsértés súlyát, a szabályok bármekkora megsértése esetén átalányösszegű bírság kiszabását írja elő.

(ittlakunk)

címlap: napi.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7513271473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása