A finn iskolások tömeggyilkosok? Mészáros Lőrinc újságjai szerint igen  
2017. december 02. írta: BoldogÉ

A finn iskolások tömeggyilkosok? Mészáros Lőrinc újságjai szerint igen  

iskola-hvg-hu.jpg

Észvesztően felháborító és ostoba firkálmány jelenet meg minap az összes Mészáros Lőrinc áltat felügyelt vidéki lapban Szakács Árpád tollából a finn oktatási módszer, az újságíró szerinti, csődjéről.

Az irományból megtudhatjuk, hogy azért nincs magyar kritikája a finn oktatási módszernek, mert azt Vekerdy Tamás népszerűsíti, és azt sugallja, hogy vele szemben nem mer senki kritikák megfogalmazni, ami ugye badarság. Ha nem vitatkoznak amiben egyáltalán nem vagyok biztos, azért lehet, mert szakmailag nem tudnak vitába szállni vele. Elkezdődött hát Vekerdy karaktergyilkolása, mégpedig azért, mert a neves szakember több interjúban és cikkben keményen bírálta a kormány oktatáspolitikáját. Amit, gondolhatják, még egy világhírű pszichológus sem tehet meg büntetlenül.

A minden szakmaiságot nélkülöző kritika sem szakmai szempontok alapján érvel, hanem nevetséges módon azt elemezi, hogy mit találni az interneten a témában, ami azért alaphangon is nevetséges. Látszik, hogy ki lett adva a “kollégának”, hogy gyorsan írjon valamit, amivel le lehet húzni a liberálisabb oktatási modellt és Vekerdy professzort, ő pedig gyorsan cselekedett, és hatalmas szakmai vehemciával a legkönnyebb utat, az internetet választotta. Azt írja, hogy német és angol nyelvterületen rengeteg kritikája van a finn modellnek, de egy cikket vagy forrást sem nevez meg. Én is tudok olyanokat írni, hogy például francia vagy ógörög nyelvterületen rengeteg elemzés született a kormány kritikájáról, ilyenek. Bármiről, bármit le lehet írni, ha nem bizonyítom.

De ezek után jön aztán a fekete leves, amelyben Szakács kifejti, hogy a nem nevesített tanulmányok szerint a finn iskolában a középszerűséget hirdetik és valósítják meg. És most figyeljenek, egy perverz szociológiai huszárvágással odáig jut el, hogy az iskolából kikerült nemzedék körében magas a gyilkossági ráta, meg az öngyilkossági mutató, súlyos gond az alkoholizmus. Majd ezt még megfejeli azzal, hogy finn gyerekek katedrálisokat, templomokat  gyújtanak fel, utcai zavargásokat provokálnak, és szüleik fegyverével tömeggyilkosságokat követnek el. Ez olyan súlyos összemosása a dolgoknak, hogy egyszerűen megáll az ember esze, egyrészt ráhúzza az egészet a finn gyerekekre és az oktatási rendszerre, úgy hogy a kiragadott példákat kiterjeszti az egész társadalomra. Mindezeket a gonosz mondatokat azért írja, hogy ezzel bizonyítsa a kormány által preferált “poroszos” modell felé közeledő iskola modell érvényességét. Tehát elő a pálcával újra, és majd boldogok lesznek a gyerekeink.

Csak azt nem értem, hol volt a jó ízlésű, és morálisan erőskezű szerkesztő, hogy engedte ezt a förmedvényt megjelenni?

címlap: hvg.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8413410687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása