Ők szabadulhatnak meg a diákhiteltől: megvannak a 2018-as változások
2017. december 21. írta: Cseri Pali

Ők szabadulhatnak meg a diákhiteltől: megvannak a 2018-as változások

diakhiel_stiller_akos.jpg

Jövő év elejétől számos változás lép életbe. Így vissza nem térítendő állami kamattámogatásként elengedik a diákhitel tartozás felét azoknak a nőknek, akiknek 2018. január 1-jét követően születik meg második gyermekük, a harmadik vagy további gyermek megszületése esetén pedig a teljes tartozásukat elengedik.

A hitel részleges vagy teljes elengedését örökbefogadott gyermek esetében is kérni lehet. Ha valakinek szabad felhasználású és kötött felhasználású diákhitele is van, csak az egyik hitelre kérheti a támogatást.

A törlesztési szakaszban lévő diákhitelesek terheit könnyíti, hogy adómentes lesz a munkavállaló diákhitelesek számára azon pénzbeli juttatást, amelyet megállapodásuk alapján a jövőben a munkáltató fizethet számukra a diákhitel törlesztése céljából. A diákhitel törlesztés adómentes béren kívüli pénzbeni, illetve cafeteria juttatásként adható a munkaviszony fennállásának időtartama alatt a kötelező diákhitel törlesztőrészlet erejéig, de 2018-ban havonta legfeljebb a minimálbér 20 százalékáig, azaz 27 600 forintig.

(eduline)

 

Címlapfotó: Stiller Ákos

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8713516125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása