Mikor oldják meg Érden a hulladékgyűjtők problematikáját?
2018. január 04. írta: Cseri Pali

Mikor oldják meg Érden a hulladékgyűjtők problematikáját?

emoke_utcai_hulladeksziget_1.jpg

Alig egy hete írtunk a szelektív hulladékgyűjtő szigetek problémáiról, máris újabb olvasói képeket kaptunk, ezúttal egy lakótelep melletti hulladékgyűjtő áldaltlan állapotáról.

A központban, a bevásárlóközponttól úgy 100 méterre, az Emőke utcában található helyszínen készült fotókon jól látható, hogy az újrahasznosításra gyűjtött szemét tárolására alkalmas kukák teljesen megteltek, és már megközelíteni is alig lehet a hulladékszigetet a körülötte felhalmozott zsákoktól és kidobásra ítélt tárgyaktól. A jelenség sajnos nem egyedi, a tízemeletes lépcsőházak lakói és a környéken elhaladó autósok már megszokhatták a szomorú látványt, amely „virágzó kertvárosunk” központjának közelében éktelenkedik.

emoke_utcai_hulladeksziget_2.jpg

A gusztustalan látkép mellett ráadásul a felhalmozódó szemét járulékos költségei is tetten érhetőek, hiszen a hulladékgyűjtő sziget rendszeres látogatói a guberálók és a kóbor állatok vagy rágcsálók. Erős szél esetén pedig a közeli parkolókban és zöldterületen szóródik szét a leginkább előforduló papír- és kartonhulladék, tovább rontva a lakótelep szélén található, egyébként is elhanyagolt környék hangulatát. A probléma tartós, a négy hulladékgyűjtőből csupán az üvegek gyűjtésére kitett kuka nincsen tele, a többi a képeken látható módon, jóval 100 százalékos kihasználtság felett működik.

Ráadásul, mint az szintén látható a mellékelt képeken, sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, milyen típusú hulladékot szabad elhelyezni a szigeteken. Amiben persze nagy szerepe lehet az emberi hanyagságnak is, de ennek éppúgy oka lehet a megfelelő tájékoztatás hiánya is, hiszen még a helyszínen sincsen látható és érthető módon jelezve, melyik kuka milyen szemét gyűjtésére lett kihelyezve. Mivel a lakótelepi lakástulajdonosok nem tudják igénybe venni a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, számukra az ilyen állapotban lévő hulladékszigetek jelentik az egyetlen megoldást a környezettudatos szemétgyűjtésre, márpedig ez az állapot sokak kedvét elveszi a hulladék szelektív gyűjtésétől. Akár a kukák tartalmának gyakoribb elszállítása, akár a kapacitásuk növelése, vagy csak a tudatosabb és jobban célzott tájékoztatás is nagy mértékben segíthetne azon, hogy városunk szívében ne éktelenkedjen ilyen szeméthalom.

Ezen a linken https://www.eth-erd.hu/szelektiv.php elolvashatják, amit az érdi szelektív hulladékgyűjtésről tudni kell, hogy ne induljanak olyan szeméttel a hulladékgyűjtőkhöz, amit ott nem lehet tárolni.

Amennyiben az Ön lakókörnyezetében is hasonlót tapasztal, kérjük, küldje el az arról készült fotót nekünk!

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1713548593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása