Vajon Érden és környékén is csúszómászók lesznek a települések polgármesterei, avagy ragadós lesz a veszprémi példa?
2018. február 06. írta: BoldogÉ

Vajon Érden és környékén is csúszómászók lesznek a települések polgármesterei, avagy ragadós lesz a veszprémi példa?

kukac_ma_hu.jpg

Önmagában nincs azzal gond, hogy egy település vezetője szimpatizál egy párt jelöltjével, vagy akár érdekből őt favorizálja, bizonyos szintig magánügy, netalán még az általa képviselt település fejlődését is szolgálhatja.

Ha valaki polgármester, véleményünk szerint komoly visszatetszést kelt, ha írásba is adja és nyilvánosságra is hozza, kit látna szívesen körzetének képviselőjeként. Főleg, ha független a szentem. Ráadásul egy komoly Fidesz győzelem esetén a szó van róla, hogy a 2000 fő alatti kistelepülések képviselőtestületeit gyakorlatilag halálra ítélik. Most erre találtunk egy meglehetősen elítélendő és nem túl távoli  példát.

Veszprém megyei 1. számú választókörzetében, a korábban függetlenként indult polgármesterek többsége, a Fidesz-KDNP jelöltjét látja legalkalmasabbnak a 2018-as országgyűlési választásokon, és ezt írásba is adták.

Tábori Ferenc, Hárskút polgármestere hozta nyilvánosságra azt a támogatói listát, melyet Veszprém 1. számú választókerületének polgármesterei írtak alá. A nyilatkoztatot olyan településvezetők látták el szignójukkal, akik szerint a térség legalkalmasabb egyéni országgyűlési képviselő-jelöltje a Fidesz-KDNP embere, Ovádi Péter - írja a vehir.hu.

Úgy látszik a szabadság, egyesek szerint, kiment a divatból. Nem tudunk másra gondolni, amikor függetlenként indult polgármesterek is “behódolnak” a Fidesznek. Ki tudja megmondani, mi lehet ennek az ügy hátterében, de simán el tudjuk képzelni, hogy nyomást gyakoroltak ezekre az emberekre. Már csak az kérdés, hogyan néznek majd az őket megválasztó emberek szemébe, meg reggel a tükörbe.

Kíváncsiak leszünk, mikor fog hozzánk, Érdre környékére is eljutni ez “divat”, mikor fogja a kisebb települések vezetőit “behódolásra” kényszeríteni a kormánypárt, vagy a környék fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje.

Így pár hónappal a választások előtt ez nagyon rossz üzenet a választópolgárok számára, akár önszorgalomból, akár pártutasításra tették meg ezt a gesztust a függetlenek. Azt előlegezi meg, bármit csinálsz is, a kormánypárt fog nyerni, ha akarnak, megvesznek mindenkit kilóra, vagy befenyítenek.

Címlapfotó: ma.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6113638898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása