Indul a több, mint 1 évig tartó vágányzár Érden. Így fog kinézni!
2018. február 09. írta: BoldogÉ

Indul a több, mint 1 évig tartó vágányzár Érden. Így fog kinézni!

vonat-epitos-blog-hu.jpg

A 2018. február végétől kezdődő 40a vasúti vonalon teljes pályakizárással járó pótlási terv részleteit tudtuk meg, a Közlekedéstudományi Intézet egyeztető üléséről.

E szerint Kelenföld és Érd-elágazás között mindkét vágányon teljes vágányzár lesz, több, mint egy évig, várhatóan 2018. február 26-tól 2019. március 31-ig.

Az utasoknak, hogy nem kell átszállniuk, viszont 15 perccel korábban indulnak és érkeznek a vonatok a Kelenföldi állomásra és a Déli-pályaudvarra , így ha utazni kívánunk, ezzel feltétlenül számolnunk kell, az alábiak szerint:

Némileg változik a Pusztaszabolcs – Déli-pályaudvar közötti személyvonatok közlekedése, így a vonatokat Érd-felső megálló után a tárnoki 30a vonalra irányítják át, és Tárnoktól Érd-alsón keresztül fog érkezni.

A Kelenföld és Érd-alsó közötti szakaszon, csak korlátozott megállást terveznek, hogy elkerüljék a menetidő további növekedését.

A Budafok és Érd felső vasúti megállók között kimaradt szakaszon a Volánbusz Zrt. által üzemeltetett 700-as busszal utazhatnak az érintettek, de ez menetidő növekedéssel jár, ami 15-20 perc körüli plusz utazást jelent, de a tervezett indulási időpontok némileg még változhatnak.

 helyi járatokban még a fentitől is nagyobb eltérés várható.

A 700-as járatokon és a pótlás ideje alatt a tervek szerint a vonatokhoz csatlakozó 701-702-703-as járatok is bevezetésre kerülnek.

Csúcsidőben az autóbuszok Budafok és Érd között közlekednek, más időszakokban csak Budatétény (Campona) és Érd-felső között.

Napközben a buszok és a 40a vonal személyvonatai egymáshoz csatlakozása óránként történik majd Érd-felsőn.

A csúcsidőszakban további 2-2 sűrítő vonat is beiktatásra kerül a busz-menetrenddel összehangolva, a Pusztaszabolcs és Budapest közötti vonalon (reggel 04 és 08 óra között, és délután pedig 14 és 18 óra között), és a 701,702,703-as buszok a menetrend szerinti személyvonatokhoz csatlakoznak majd óránként.

A teljes körű sajtótájékoztatóra a vágányzár előtt 2 héttel kerül majd sor.  

(erdmost.hu)

címlap: epitos.blog

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6113648924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása