Miért trükköznek a bérekkel a munkaadók. Előfordulhat Érden is hasonló?
2018. február 12. írta: BoldogÉ

Miért trükköznek a bérekkel a munkaadók. Előfordulhat Érden is hasonló?

pnez-penz-24-hu.jpg

Trükköznek a bérekkel a munkaadók, a cégek a dolgozók átminősítésével és a munkaórák csökkentésével próbálják kikerülni a kötelezően megemelt javadalmak kifizetését – írja a Népszava.

A lap megkeresésére a Nemzetgazdasági Minisztérium közölte, hogy a munkaügyi hatóság összesen 657 munkavállaló esetében tárt fel szabálytalanságot a minimálbér, valamint a garantált bérminimum meg nem fizetése miatt.

Tavalyhoz képest emelkedett például a garantált bérminimummal kapcsolatos intézkedések száma, ezek az esetek ugyanakkor csupán a munkabérrel összefüggő egyéb szabálytalanságok 10 százalékát tették ki.

Ennél ugyanakkor jóval több dolgozót érinthettek a kötelező béremelésekkel kapcsolatos szabálytalanságok és trükkök. Gyakori például, hogy a teljes munkaidőben dolgozókat részmunkaidőre jelentik be. Előfordul, hogy jogsértés ugyan nincs, mégis kevesebbet visz haza a dolgozó: például megemelik a bérét, de megszüntetik az addigi cafeteriajuttatásokat.

(adózóna)

Címlapfotó: 24.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr4913659742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása