SZÉP-kártyád van? Fizess, ha nem akarsz büntit, kedves érdi polgár!
2018. március 07. írta: BoldogÉ

SZÉP-kártyád van? Fizess, ha nem akarsz büntit, kedves érdi polgár!

szepkartya.png

Fizethetnek a SZÉP-kártyások: mindenkit érint a változás!

Rosszul járhat az, aki nem költi el az utalás évét követő második naptári év május 31-ig a SZÉP kártyáján lévő összeget. A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára felkerült tervezet szerint, ugyanis a fel nem használt összeg után díjat kell majd fizetni.

Felkerült a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló rendelettervezet, amely szerint a  szolgáltató a munkavállalóval szemben jogosult a Széchenyi Pihenő Kártya juttatásként átutalt, az utalás évét követő második naptári év május 31-ig fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére díjat felszámítani.

Ejj! (a szerk.)

A felszámított havi díj a fel nem használt pénzeszköz legfeljebb 3 %-a lehet.

És ez azt is jelenti, hogy az, aki nem használja fel a rendelkezésére álló összeget a SZÉP kártyáról, az fizethet majd.

Azokat a pénzeket, amiket 2016-ban utaltak a munkáltatók a SZÉP kártyákra, egyébként 2018. május 31-ig kell elkölteni. Sokan viszont nem költik el a juttatást időben.

Mire használhatjuk fel a pénzt?

Május 31-ig még 4 hosszú hétvégénk lesz. Március 15-e csütörtökre esik, 16-a péntek pedig áthelyezett pihenőnap, vagyis márciusban máris lesz egy négynapos hétvégénk. Március 30-án lesz nagypéntek, ami 2017-től szabadnapnak minősül és április 2-án lesz húsvét hétfő, vagyis itt is lesz egy négynapos hétvégénk. Május 1-e idén keddre esik, ez a munka ünnepe, de április 30-át is élvezhetjük, mert az áthelyezett pihenőnap, vagyis ismét van egy négynapos hétvégénk, valamint május 21-én hétfőn lesz pünkösd hétfő, tehát három napig pihenhetünk.

Vagyis bőven lesz rá alkalmunk, hogy elköltsük a SZÉP kártyákról a lejáró pénzösszegeket. Utazáson kívül felhasználhatjuk a juttatást speciális gyógyászati technikákra, sportolásra, és bizonyos egészségügyi vizsgálatokra is, de mehetünk belőle állatkertbe vagy élményparkba is. A vendéglátás utalványrészből  strandolhatunk, fürdőzhetünk és gondoskodhatunk az ellátásunkról, ebédről, vacsoráról.

penzcentrum.hu

(fotó: illusztráció)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1413721344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása