Tudja mi az Érden? Ott helyben ihatja, de el nem viheti, csecsemő szájához nem érintheti. Ez az Érd Vize.
2018. március 25. írta: BoldogÉ

Tudja mi az Érden? Ott helyben ihatja, de el nem viheti, csecsemő szájához nem érintheti. Ez az Érd Vize.

szentmihalykut-erd-01.jpg

A 2015-ben újrafúrt és később átadott Szent Mihály kút vize a felirat szerint természetes ásványvíz.

Reméljük hamarosan tesznek ki táblát is néhány információval, nem csak jó tanácsként néhány érthetetlen információt kap a gyanútlan látogató.

szentmihalykut-erd-felirat.jpg

A víz hosszútávú, kizárólagosan ivóvízként történő fogyasztása nem javasolt - a vizet kizárólagosan helyben szabad fogyasztani. A hírek szerint, hasonlóan az ott lévő ivóvíz kutakhoz, magas a nitrát tartalom, de nem merik kitenni a vizsgálati jegyzőkönyvet. Örülnénk, ha megcáfolnák.

Ez egy érdekes paradoxon, miszerint a gyógyvíz, csak helyben fogyasztható, de el nem vihető!? Ennek okára a mai napig keressük a választ.

Másrészről azt írják, hogy víz fogyasztása só diétára utaltak számára nem ajánlott és  a vizet 1 év alatti csecsemők ne fogyasszák

Azon gondolkodtunk, már így leszabályoznak minket és hónapok óta használják, akkor miért nincs feltüntetve pl., hogy mennyi az annyi, azaz pl. hogy naponta, hány dl víz fogyasztása ajánlott, mekkora az a felső határ, ami a benne található nyomelemek és ásványi anyagok szervezetbe kerülése folytán még a kívánatos kategóriába tartozik.

Vagy osszunk-szorozzunk, mint Harpagon, hogy az ott tartózkodás ideje alatt mennyi vizet vagyunk képesek elfogyasztani, és akkor az az ajánlott napi bevitel?

Pedig sok tízmilliós nagyságrendben öntöttek bele pénzt, de biztos nem maradt már

szentmihalykut-erd-02.jpg

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9713778644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása