Az érdi gimnáziumi tanár, aki lefújja a port az irodalomról
2018. április 04. írta: Cseri Pali

Az érdi gimnáziumi tanár, aki lefújja a port az irodalomról

erdi-pedagogus-szabo-roland-eduline-hu.jpg

Szabó Roland, az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium magyar-történelem szakos tanára lefújja a port az irodalomról, derül ki a riportból.

Valamiféle kulturális sokk kell ahhoz, hogy a középiskolások elhiggyék, az irodalom egy élő dolog. Az interjúban úgy fogalmazott, "az nem irodalomtanítás, hogy a tanár bemegy, elmondja a tananyagot, aztán visszakérdezi dolgozatíráskor".

Beszámol továbbá, hogy hogyan döntött a tanári pálya mellett. Méltatja volt tanárait, akik az irodalom felé inspirálták.

A dunaszerdahelyi fiatal pedagógus elmondása szerint maximalista, ami viszont a diákok teljesítményében megmutatkozik. Ugyanakkor fiatal koránál fogva, nem felejtette el, hogy ő is volt diák, így igen népszerű tanítványai körében.

Kiemelt fontosságúnak tartja hogy élményközelivé kell tenni az órákat, így a diákok is szívesebben fogadják be a tananyagot.

A modern technológiát is beveti a cél érdekében, mert a diákok, már ebben a korszakban nevelkedtek, sőt saját Facebook csoportjai is vannak azokkal a hallgatókkal, akit tanít.

Egyébként a tanár úr József Attila kutató és óraadó tanár az ELTE egyik tanszékén. a részletes cikket itt olvashatja el.

eduline.hu

(fotó:eduline.hu)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3713809996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása