NAGY ÖRÖM A KUTYÁKNAK: Stabil, szigetelt házakat kapnak a Sirius Menhely lakói
2018. május 09. írta: Cseri Pali

NAGY ÖRÖM A KUTYÁKNAK: Stabil, szigetelt házakat kapnak a Sirius Menhely lakói

allatmenhely-hirnok-hu.jpg

Az Alapítvány Elnökével készített riportot az Érd FM, abból az apropóból, hogy

a Sirius egy nagy tápforgalmazó pályázata révén több tonna kutyatáphoz jutott, így hosszú időre biztosítva lesz a négylábúak ellátása. Viszont ennek beszerzési értékét a telep fejlesztésére kell fordítaniuk, így pl. a kennelek felújításra kerülnek.

Jelenleg 110-120 lakója van a menhelynek, akik szerető gazdira várnak, ám szerencsére van érdeklődés az örökbefogadások iránt.

Az Elnök elmondta, hogy minden támogatást szívesen vesznek, úgy anyagi, mint eszközbélit.

Jelenleg nagyon nagy hasznát vennék, ha textilekkel segítenék a menhelyet, mivel az ivartalanítás után szükséges a fertőzések megelőzése érdekében. Így lepedők, paplanhuzatok, de takarók és puhább szőnyegek is nagy segítséget jelentenének.

A beköszöntött jó idő hatására a kutyusok fürdési kedve is megnövekedett, viszont kevés az erre alkalmas eszközük, így nagyobb lavórokat, tejes ládákat és kismedencéket is szívesen vesznek felajánlásként.

Mivel itt az Szja 1% felajánlásának határideje, megköszönik ha rájuk gondolnak a jószívű emberek.

A riportban hallhattunk még a megelőzés fontosságáról, egyrészt az ivartalanítás okán, másrészt a melegre való tekintettel.

Fontos, hogy nagyon figyeljünk házi kedvenceinkre, minden nap (akár többször is) kapjanak friss vizet, és sohasem szabad az autóban hagyni a háziállatot, mivel a nagy melegben rövid időn belül akár 70°C-ra is felmelegedhet a zárt tér, és a hőháztartásuk ezt könnyen megsínyli és ez a felelőtlenség akár végzetes is lehet!    

Ha támogatni, örökbe fogadni, vagy kapcsolatba szeretne lépni a Sirius Állat és Természetvédelmi Alapítvánnyal itt veheti fel a kapcsolatot.

Érd FM 101.3

(a fotó illusztráció)

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr513902280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása