AMIBEN JÓK VAGYUNK: Az utóbbi években kiváló volt szabadvízi strandjaink vízminősége
2018. június 06. írta: Cseri Pali

AMIBEN JÓK VAGYUNK: Az utóbbi években kiváló volt szabadvízi strandjaink vízminősége

szabad-vizi-strandok_bekesvizit-hu.jpg

Kiválónak mondható a magyarországi szabadvízi fürdőhelyek vízminősége a most elkészült, az elmúlt négy évre vonatkozó uniós minősítés szerint. Adta hírül az MTI.

Kiváló a fürdővíz minősége a Fertő tó, a hévízi tófürdő és a Tisza-tó esetében, valamint a Velencei-tó és a Balaton fürdőhelyeinek többségén, mindössze a magyarországi tavak és folyók vizének hat százalékánál van gond a vízminőséggel.  

Mindössze hét fürdőhely esett a kifogásolt kategóriába: Gödön a felső-gödi szabad strand, Makón a Maros Kalandpart, Mosonmagyaróváron a Mosoni utcai szabad strand, Jándon a Tisza-parti szabad strand, Tivadarban a Tisza-parti szabad strand, Vásárosnaményban a gergelyiugornyai szabad strand, Tiszaszigeten a Turisztikai Központ szabad strand.

A tavakon a vízvirágzásra is figyelnek, ami a köznyelvben kék algának nevezett, allergén toxinokat termelő baktérium elszaporodását jelenti. Ennek jele a víz kékeszöld elszíneződése, zavarosodása, esetleg habzása.

Az intézet a nem kijelölt fürdőhelyeken nem javasolja a fürdőzést, mivel ezeken a víz minőségét nem ellenőrzik, a fürdőzés higiénés feltételei nincsenek meg. A közegészségügyi veszélyeken túl sok esetben a balesetveszély miatt tiltott a fürdés, például a bányatavaknál.

(fotó: vizitbekes.hu)

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr1514027862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása