ITT A NAGY EPER TESZT! Hol szoktatok Érden epret venni?
2018. június 06. írta: Cseri Pali

ITT A NAGY EPER TESZT! Hol szoktatok Érden epret venni?

eper-kertlap-hu.jpg

Melyik az egészséges eper? Kiderül az eper tesztből!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 22 különböző a hazai szupermarketekben és piacokon kapható földieper növényvédőszer-maradék tartalmát vizsgálta meg laboratóriumban. Olvashatjuk a greenfo.hu weboldalán.

A teszt eredményei azt mutatják, hogy érdemes kivárni a szezont és inkább piacon vásárolni, ugyanis a bolti eprekben sokkal több vegyszer is lehet, mint a piaciban.

A laboratóriumi vizsgálat során arra voltak kíváncsiak, hogy kimutatható-e a termékekben az a 14 hatóanyag, amelyeket az előző évek európai uniós hatósági vizsgálatai a leggyakrabban találták meg.

A tesztben primőr és szezonális eper is szerepelt.

A vizsgált 22 földieper közül 19-ben kimutattak növényvédőszer-maradványokat, szerencsére mindegyik messze az EU-s határérték alatt volt.

Viszont sajnos ez sem elhanyagolható tényező, ugyanis az ún. koktél-hatás miatt a még kis mennyiségben jelen lévő vegyszermaradványok hatása együttesen megsokszorozódhat!

A felmérés során két a piacon árult vélhetőleg hazai eredetű, szabadföldi termesztésű földieperben, illetve a Tesco spanyol eredetű primőr termékében egyáltalán nem volt kimutatható növényvédő szer.

A lista végén az Aldi(májusi hazai), Auchan(görög primőr) és a CBA(idényeper, de ismeretlen a származási hely) terméke végzett.

A teljes teszt ingyenesen megtekinthető itt >>>

(fotó: kertlap.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2614026686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása