HÉTVÉGÉN! XVI. alkalommal nyílnak meg a múzeumok kapui éjszaka
2018. június 19. írta: BoldogÉ

HÉTVÉGÉN! XVI. alkalommal nyílnak meg a múzeumok kapui éjszaka

muzeumok-ejszakaja-mindenoke-hu.jpg

A június 23-áról 24-ére virradó éjszaka egy szűk nemzedék óta már nem csak a nyári napforduló ünnepe, Szent Iván napjának előestéje a Szentivánéj, melybe még William Shakespeare is varázslatot álmodott.

Idén 16. alkalommal ezen az éjszakán megnyílnak a múzeumok kapui, és csaknem ezernél több program közül választhat az álmatlan érdeklődő és látogató.

A Múzeumok Éjszakája programegyüttesnek több megkezdett és formálódó hagyománya van. Ezek közé tartozik, hogy kiválasztásra kerül egy kiemelt téma és egy főszereplő város.

Az idei fő gondolat a Családok évéhez kapcsolódik. Ami összeköt: Család és Kultúra. Ha a történelem horizontján nézzük, minden múzeum történetében szerepel egy vagy akár több fontos család, akinek szerepe és jelentősége köré múltat és jelent is fel lehet építeni. Másik oldalról a család az az egység, amelyet meg tud szólítani egy múzeum: nagyszülő unokájának, a szülő gyermekének tanítja meg, hogy egy múzeumban ne csak nézzen, hanem lásson is.

Kedves Múzeumlátogatók!

Az országos és a fővárosi közlekedési társaságok idén is segítik, hogy minél könnyebben és gyorsabban eljussanak egyik helyszínről a másikra: a különjáratokról és kedvezményekről részletes információkat a honlapjukon találnak.

A helyi programot az alábbi linken találhatja meg:

Magyar Földrajzi Múzeum

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr7014058320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása