TÉNYLEG KOMOLYAN GONDOLJÁK? Ha  eltüntetik az utcáról a hajléktalanokat, megszűnik a hajléktalanság?
2018. július 04. írta: ArsBoni

TÉNYLEG KOMOLYAN GONDOLJÁK? Ha  eltüntetik az utcáról a hajléktalanokat, megszűnik a hajléktalanság?

hajlektalanugy-utcajogasz-blog-hu.jpg

Megvitatta az Országgyűlés az életvitelszerűen közterületen tartózkodó személyek szankcionálására alkotott belügyminisztériumi módosítást.

A hetedik alaptörvény-módosítás megtiltotta az életvitelszerű közterületi tartózkodást, ehhez igazítja a szabálysértési törvényt az a kormánypárti módosítás, amely büntethetővé tenné az ezt megszegő hajléktalanokat.

A módosítás szerint így kívánják a szálláshelyek igénybevételére ösztönözni a fedél nélkül élőket. Továbbá cél az is, hogy a közterületeink állapotát, azok rendezettségét megőrizzék. Az elképzelések szerint a közmunkában történő részvétel is megoldáshoz vezethet.(?!) Ha nem él ezzel a lehetőséggel, ugyan pénzbüntetéssel nem sújtható, de elzárható! (ez mondjuk érdekes, mert így öngólt is rúghat a Kormány, mivel ha a hajléktalan bekerül mondjuk a BV-hez, ahol koszt és kvártély van, nem biztos hogy motiválva lesz. A kriminológiából ismerjük jól a szezonális bűnözést, miszerint a hideg hónapokban a visszaesők olyan bűncselekményt vétenek, ami szabadságvesztéssel jár ugyan, de nem súlyos, és a letöltött idő, pont a hidegebb hónapok átvészelését biztosítja. -szerk.)

A törvényjavaslat végrehajtásában számítanak az egyházak és az önkormányzatok segítségére is.

Az ellenzék szerint azonban rendészeti eszközökkel nem lehet szociális problémákat kezelni, illetve hogy nem “eltakarítani” kell a hajléktalanokat, hanem megoldani a kérdést.

Továbbá indítványozták, hogy vonják vissza a javaslatot.

(infostart.hu)

kép: utcajogasz.blog.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr5214092505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása