T. MÉSZÁROS BAJBA SODORTA MAGÁT: rendkívüli közgyűlés a kézis lázadás miatt
2018. július 10. írta: BoldogÉ

T. MÉSZÁROS BAJBA SODORTA MAGÁT: rendkívüli közgyűlés a kézis lázadás miatt

tma-tekauer-handballerd-hu.jpg

Az érdi városvezető kármentési akciója kudarcba fulladt, és a helyzet katasztrofálissá vált: az év egyik legnagyobb helyi botránya azzal fenyeget, hogy teljesen megbénul a Sport Kft. az ügyvezető kirúgása és a vele szolidaritást vállalók távozása után.

Érd polgármestere, T. Mészáros jó egy hete kirúgatta AZ önkormányzati közgyűlés fideszes többségével a Sport Kft. ügyvezetőjét, erre válaszul több vezetőségi tag lemondott. Az egyre jobban elfajult konfliktus azzal fenyegetett, hogy működésképtelenné válik Érd kézilabdasportja, amely a megyei jogú város sikersportágának számít. Idén a harmadikok lettek a nemzetbajnokság első osztályában.

A kirúgott Szántó Erzsébet a napokban azt közölte, hogy megromlott egészségi állapota miatt nem tudja ellátni 90 napos felmondási ideje alatt az ügyvezetői feladatokat. A helyzet azzal együtt vált igazán kritikussá, amikor a kft. három fős felügyelőbizottságának két tagja szintén bedobta a törölközőt. A sakk-matt helyzetből az indulatos kirohanásairól elhíresült T. Mészárosnak egyetlen menekülési útvonala maradt: összehívni a rendkívüli közgyűlést és gyorsan megválasztatni valakit ügyvezetőnek.

 kézis vezetők és tisztviselők lemondása igazi lázadás, szinte példátlan szembeszegülés az erős kézzel irányító T. Mészárossal szemben. A sportklub szintén lemondott elnöke a helyi Fidesz-frakció tagja. A múlt heti közgyűlésen, amelyen visszahívták Szántót, Tekauer Norbert odáig merészkedett, hogy nemet mondott T. Mészárosnak, aki egyben a helyi Fidesz elnöke, és bírálta a városvezető döntési-vezetési módszereit. Tekauer nem jelent meg a hétfői rendkívüli közgyűlésen. A Polgárok Háza folyosóin azt pletykálták, hogy Szántó kirúgása óta elérhetetlen, senkinek nem veszi fel a telefont.

T. Mészáros az egy héttel ezelőtti és a hétfői közgyűlésen egyaránt azt hajtogatta, hogy elégedetlen volt azzal, ahogy Szántó Erzsébet a 2,3 milliárd forintos edzőcsarnok-beruházást menedzselte. A hétfői testületi ülés vége felé egyenesen kifakadt: “Szántó Erzsébet elszabotálja az ügyvezetést”. Korábban megvádolta Szántót azzal, hogy nem kellett volna habozás nélkül beleegyeznie legközelebbi munkatársai azonnali felmondásába. Mintha azt akarta volna sugallni, hogy az azonnali felmondás elfogadásával és a betegállományba vonulással az lett volna a célja, hogy a tekintélyes sportvezető megbénítsa a sportklub működését.

A történések egyes elemei összerakva nem nehéz azt a következtetést levonni, hogy T. Mészáros alaposan elszámította magát. Szántó eltávolításának előkészítésekor azzal áltatta magát, hogy senki nem mer szembeszegülni az akaratával. Amikor egyre többen kiálltak Szántó mellett, azt nyilatkozta, hogy az interneten, közleményben bejelentett lemondási szándékok tulajdonképpen nem számítanak, nem fontosak, arra utalt, hogy gyorsan és könnyen vissza lehet csinálni a dolgokat, és ő megbocsát az eltévelyedetteknek. T. Mészáros saját magát és az érdi kézilabdát sodorta bajba. Amikor látta, hogy ezzel nem ér el semmit, ismét keménykedni kezdett. Pénteken azt írta a Facebook-oldalán, hogy “az Érdi Sport Kft Érd város közgyűlése által felmentett ügyvezetője és több korábbi munkatársa mindent megtett az elmúlt napokban azért, hogy az érdi női kézilabda és az utánpótlás munkáját ellehetetlenítse”. Ez egy nagyon durva vád. A Polgármesteri Hivatal belső ügyeire rálátó forrás azt mondta a Boldogulj Érden helyszíni tudósítójának, hogy nyilvánvaló, nem marad el a bosszú, T. Mészáros a lázadást nem hagyja megtorlás nélkül.

A közgyűlés az ellenzék tiltakozása ellenére megválasztott két új felügyelőbizottsági tagot, illetve határozatlan időre kinevezte ügyvezetőnek Boldog Annát, aki a Sport Kft-t mellett megtartja ügyvezetői pozícióját Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. élén.

Az érdi közgyűlés négy fős ellenzéki frakciójának soros vezetője, Csornainé Romhányi Judit azt nyilatkozta a Boldogulj Érden tudósítójának, hogy Szántó Erzsébet váratlan és gyors eltávolítása nem csak az ellenzéki  képviselőket, de az Érden a sportot, de főleg a kézilabdát kedvelő, a női csapatnak szurkoló lakosokat is meglepte. “Meglepett mindenkit azért is, mert tavaly ősszel Érdi Sport Díjat kapott a közgyűlésünktől” - emlékeztetett a képviselő.

A kézis lányok és a szurkolók körében is közkedvelt volt Szántó Erzsébet személye, minden meccset a pálya szélén izgult végig a lányokkal.

“A szimpatizánsok sem értik a miértet, de nekünk képviselőknek sem derült ki egyértelműen az eltávolítás oka” - nyilatkozta Romhányi.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6614103971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása