MOST AKKOR MÉGIS MIKOR! A jó öreg fűnyírásról és hétvégi brümmögtetésről
2018. július 12. írta: ArsBoni

MOST AKKOR MÉGIS MIKOR! A jó öreg fűnyírásról és hétvégi brümmögtetésről

funyiras-es-csendrendelet-civilhir-net.jpg

Fűnyírás és csendrendelet, kit érdekel az 1 milliós bírság?

Budapest környékén hétvégén felzúgnak a fűnyírók. Sokan dühösek azért, hogy miért hétvégén, pláne vasárnap kell füvet nyírni. Az ingázóknak szinte csak ilyenkor van idejük, de vannak olyan lakók is akik figyelmen kívül hagyják az együttélés szabályait, és a csendrendeletet.

Az agglomeráció szinte minden településén megszavazták a képviselők az adott közösségre vonatkozó csendrendeletet. Ezek között vannak megengedőbb és szigorú megoldások.

A legtöbb önkormányzat hétköznapokon reggel 6 és este 8 óra között engedi a zajos kerti munkákat, például a fűnyírást.

Érd megengedőbb, de 1 milliós lehet a bírság, a rendelet szerint.

E szerint hétköznap 8-19 óra között, szombaton és munkaszüneti napokon pedig 9-12 óra között lehet zajongani, vagyis nyugodtan lehet füvet nyírni vasárnap délelőttönként.

Ám ha valaki megsérti a szabályokat, nem csak szembe kerül a közösségi együttélés alapvető szabályaival, hanem jogkövetkezményekre is számíthat. Egy önkormányzati rendelet alapján ugyanis aki nem megfelelő időpontban nyírja a füvet, vagyis zajong, az helyszíni bírságot kaphat a nyakába, nem is keveset. Magánszemély 50 – 200 ezer forint közötti összegre, jogi személy, vagyis egy cég pedig akár 1 millió forintos bírságra számíthat.

(budapestkornyeke.hu)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9414109567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása