BEADJA AZ EMBERMINISZTER A DEREKÁT? Emelkedhet az ápolási díj
2018. július 13. írta: ArsBoni

BEADJA AZ EMBERMINISZTER A DEREKÁT? Emelkedhet az ápolási díj

apolasi-dij-24-hu.jpg

Emelkedhet az ápolási díj. A civil szervezeteknek és ellenzéki pártoknak sikerül elérni, hogy némileg emelkedjen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyeztetett az emelést követelő civil szervezetekkel. A tárca ezt azután közölte, hogy egyeztetett az emelést követelő civil szervezetekkel. Azzal próbálja leszerelni a mimisztérium őket, hogy beígérte a díjemelését.

Az elmúlt időszakban több érdekképviselet és civil szervezet kérte a kormányzattól a tartós gondozásra szoruló súlyosan fogyatékos, vagy tartósan beteg fiatalokat ápoló családtagok helyzetének rendezését.

A minisztérium szerint 2010. és 2018. között 63 százalékkal, 37 050 forintról 58 680 forintra nőtt azoknak a gondozóknak az ellátása, akik hozzátartozói a legsúlyosabb állapotban vannak. Az egyeztetésen elhangzott az is, hogy idén januártól a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon gondozó nyugdíjasok havi 50 ezer forintos kiegészítő támogatást kapnak, illetve a bruttó díjakból nyugdíjjárulékot is fizet az állam, így az érintettek nyugdíjjogosultságot is szereznek.

(infostart.hu)

 kép: 24.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9214111263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása