ÚJRA ITT VANNAK AZ ÁGYRAJÁRÓK! Vajon Érden hányan lehetnek?
2018. július 15. írta: BoldogÉ

ÚJRA ITT VANNAK AZ ÁGYRAJÁRÓK! Vajon Érden hányan lehetnek?

agyberlet-aprohirdetesekingyen-hu.jpg

Új trend látszik erősödni a hazai albérletpiacon, amely ezúttal elsősorban azokra az országrészekre jellemző, amelyek munkaügyi csomópontoknak tekinthetőek.

Már nem feltétlenül lakást vagy szobát adnak ki a főbérlők, hanem a kínálatba bekerült a napi ágybérlet.

Elsősorban a határ melletti nagy településeken és jó munkalehetőséget kínáló helyeken hódít az új trend. Az árban a konyha és a mellékhelyiségek használata is benne foglaltatik. Ilyen „berendezkedés” az osztrák határ közelében, például Mosonmagyaróváron is “divatba jött”. Mint a zoom.hu megírta, nagyon nagy igény van ezekre a megoldásokra. A városban többen is így oldják meg az ingatlanuk kiadását.

Gyorsan cserélődhet a lakók állománya, de ez nem feltétlenül baj, mivel nagyon sokan azért veszik ki csak az ágyat, mert Ausztriában dolgoznak, s az olcsóbb szállásra, Magyarországra térnek vissza. Reggel aztán indulnak a határ túloldalára, és így oldják meg a spórolást a szállásuk esetében. A főbérlők azért kedvelik ezt a bérbeadási formát, mivel a bérlő csak rövid időt tölt az ingatlanukban, és az kevésbé válik lelakottá.

Az albérleti árak emelkedése miatt egyre több az ilyen kínálat – figyelt fel a zoom.hu

A napi bérleti díj mellett jellemzően hetente van az elszámolás, miután hétvégére a bérlő általában hazautazik. Az árakkal kapcsolatban annyi, hogy a mostani hírek szerint 1000 forintról indul az ágybérletek napi költsége.

Ez egyenlőre egy kevésbé kiforrott piac, ezért nem látható merre fog tovább fejlődni, mindenesetre volt már ilyen ún. “ágyrajáró korszak” Magyarországon.

kép: illusztráció (aprohirdetesingyen.hu)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr114114721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása