ÖN IS KÜZD A GALAMBOK ELLEN? Jó tanácsok érdieknek
2018. július 23. írta: Cseri Pali

ÖN IS KÜZD A GALAMBOK ELLEN? Jó tanácsok érdieknek

gal1.jpg

Mindent megpróbált, de minden évben visszajöttek azok a kurva fészkelő galambok, aztán eszébe jutott a tökéletes megoldás

Az Imgur egyik felhasználója, atomicrabbit2 mesélte el az alább olvasható, képekkel gazdagon illusztrált sztorit.

Az történt, hogy atomicrabbit2 és atomicrabbit2né új házba költöztek. A háznak gázkazánja is volt, ami nemcsak a lakásban adott finom meleget, hanem a hátsó ajtó melletti kémény dobozán is. Ezt megirigyelték a környékbeli galambok is; az egyikük úgy döntött, hogy odafészkel a doboz tetejére.

Mindez 2014 májusában történt. Atomicrabbit2 nem is foglalkozott volna vele, csakhogy az anyamadár és a kis jövevények rövidesen telefosták a hátsó ajtó környékét és magát a kéménykürtőt is, ami megnehezítette az egymás mellett élést.

gal2.jpg

Hogy elejét vegye a további eltömítési kísérleteknek, atomicrabbit2 egy dróthálóval burkolta be a kémény dobozát.

AZTÁN ELJÖTT 2015 MÁJUSA.

A galamb fészket rakott a dróthálóval burkolt dobozra. Atomicrabbit2 kihajította az üres fészket és elüldözte a lakóját. A sértődött galamb vissza se jött egész évben.

gal3.jpg

AZTÁN ELJÖTT 2016 MÁJUSA.

„Ez már kezd kibaszottul idegesítő lenni”– gondolta (és írta) atomicrabbit2, aki ezen a ponton madárriasztó tüskéket szerelt a kéménydoboz fölé, hogy ezzel tartsa távol őket. A tüskéket arra tervezték, hogy a madarak ne tudjanak leszállni tőle.

gal4.jpg

Hát, az ő galambja le tudott. Sőt, úgy tűnik, a tüskék még a fészek stabilizálásában is segítettek; igaz, a biztonság kedvéért egy csomó kék zsineget is szőttek bele. Amikor az agyvérzéssel küszködő atomicrabbit2 kihajította a fészket, a gerlepár másnap még több kék zsineggel ért vissza. „Biztos van valahol egy kibaszott raktárkészletük.” – dühöngött atomicrabbit2, aki további tüskékkel próbálta nehezíteni a gerlepár dolgát.

gal5.jpg

AZTÁN ELJÖTT 2017 MÁJUSA.

gal6.jpg

2017 júlusára már az egész dobozt beborította a drótháló, szóval atomicrabbit2 nyugodtan feküdt le aludni, mert biztos volt benne, hogy ezen már nem juthatnak át.

gal7.jpg

AZTÁN ELJÖTT 2018 MÁJUSA.

Ekkor derült ki, hogy a drótháló jobb oldalán van egy kis nyílás. Igen, a galambok simán befértek rajta. Atomicrabbit2 ekkor vásárolta meg a Dr. Who névre hallgató műbaglyot. A galambok úgy beszartak tőle, hogy azóta se jöttek vissza.

gal8.jpg

Atomicrabbit2 már nem ringatja magát illúziókba: azon morfondírozik, hogy ha a galambok jövőre is fészket raknak, bérleti díjat fog szedni tőlük.

 

(index)

 

Fotó:imgur

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr8214129629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása