Két új körforgalmat kezdenek építeni a 7-es úton, balesetveszélyes szakaszokon
2018. augusztus 06. írta: BoldogÉ

Két új körforgalmat kezdenek építeni a 7-es úton, balesetveszélyes szakaszokon

korforgalom-balatoni-tanito-magyarepitok-hu.jpg

A csomópontok biztonságosabbá teszik várhatóan a közlekedést a Balatoni úton.

A jelenleg balesetveszélyes körzetben rövidesen megkezdődnek a munkálatok. Az építkezés a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a BKK Zrt. beruházásában jön létre, mely során két körforgalom létesül, továbbá a köztük lévő útszakasz is felújításra kerül. A munkálatokat a Strabag Zrt. végzi.

Ez történik a Balatoni út és a Tanító utcai csomóponton

Jelenleg a csomópontban a balra kanyarodó mozgások nehézkesek, továbbá mellékirányból a Balatoni útra történő felhajtás jelentős várakozásra készteti az autósokat. A probléma megoldására egy 6 méter széles egy sávos útpályát és egy 18,5 méter külső sugárral rendelkező körforgalmat építenek.

A kivitelezés alatt a Balatoni út forgalma folyamatosan biztosított, de a Tanító utca a torkolat építése ideje alatt zsákutca lesz, ekkor a Pedellus utca felé irányítják a közlekedés. A helyi autóbusz járatok terelt útvonalon (Kőérberki – Tegzes utcákon) közlekednek majd.

A másik, pedig a Háros utcai körforgalom

A Háros utcai csomópont jelenleg balesetveszélyes, ezért ezen a területen szintén körforgalom kiépítésével kívánják megoldani a problémát. A csomópontba tervezett 4 ágú körforgalom körpályája 8 méter széles. A gyalogos átkelést a Kőérberki út torkolati részén, a középszigeten vezetik át, valamint a Háros utcán az Arany János utcai torkolatnál, melyet a Balatoni úton meglévő zebrához vezetnek.

A körforgalom létesítésével a szervízút a Kamaraerdei út felől lesz megközelíthető, a buszmegállók megközelíthetősége érdekében pedig térköves járdákat építenek.

A kivitelezés alatt a Balatoni út forgalma folyamatosan biztosított lesz, az érintett buszjáratok terelőúton közlekednek majd a munkálatok alatt.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr2614165341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása