ELKÉSZÜLT AZ ÚJ NEMZETI ALAPTANTERV! Hamarosan mindenki láthatja
2018. augusztus 07. írta: Cseri Pali

ELKÉSZÜLT AZ ÚJ NEMZETI ALAPTANTERV! Hamarosan mindenki láthatja

nat_hvg.jpg

Tegnap délelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megkapta az új Nemzeti Alaptanterv tervezetét.

A munka azonban ezzel nem ért véget, a minisztériumi véleményezést követően széleskörű társadalmi és szakmai egyeztetés indul az új NAT-tervezetről, majd annak lezárultát követően kerül a kormány elé.

A tárca célja, hogy a magyar diákok versenyképes, a munkaerőpiacon és az életben is értékes, valamint a nemzeti kultúrát korszerűen átadó tudást szerezzenek az iskolapadban- írja a kormany.hu.

Azt nem tudjuk, mit értenek az alatt, hogy széleskörű társadalmi és szakmai egyeztetés indul majd az alaptantervvel kapcsolatban. Valószínűleg egy csomó intézménybe elküldik kipróbálásra. Amúgy meg a szakmai egyeztetést például  szinte csak olyan pedagógus szervezetekkel szokták megejteni, amelyek közel állnak a kormányhoz.

Már sokkal előbb be kellett volna nyújtani, és az országgyűlésnek már meg is kellett vol tárgyalnia, nyilatkozta egy oktatási szakértő az ATV-nek. Addig amíg nincs eldöntve az iskolaszerkezet kérdése, amíg nem dől el, hogy 8+4, 8+2+2., vagy valamilyen módon a 9 osztályos iskola kerül-e bevezetésre, vagy mit lehet kezdeni ezzel a nagyon tudatosan lebutított szakképzéssel, nincs miről beszélni, nem lehet normálisan egyeztetni a kérdésről.

 

Fotó: hvg.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr9314167345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása