ROSSZ HÍR ÉRDI BMW TULAJOKNAK! A cég több, mint 200 EZER autót visszahív
2018. augusztus 08. írta: BoldogÉ

ROSSZ HÍR ÉRDI BMW TULAJOKNAK! A cég több, mint 200 EZER autót visszahív

bmw_vezess-hu.jpg

Rövidesen visszahív több mint 200 ezer dízelüzemű autót Európában a BMW a kipufogógázt visszavezető rendszer ellenőrzésére, és szükség esetén javítására.

A német autógyártó társaság 223 700 darab Európában forgalomba helyezett autó visszahívására készül, az elkövetkező napokban tájékoztatják a kereskedőket, akik majd értesítik az érintett tulajdonosokat - írta meg a német FAZ újság.

A művelet, becslések szeroint nagyjából 160 millió euróba (50 milliárd forint) kerülhet a cégnek.

A gond a kipufogógáz-visszavezető rendszer (exhaust gas recirculation, EGR) hűtőegységénél lehet, szivárgás léphet fel, ami akár a motor kigyulladásához is vezethet.

A meghibásodás először Dél-Koreában értékesített kocsiknál lépett fel, a távol-keleti országban már több mint 30 BMW gyulladt ki. Ezért a gyártó helyi érdekeltsége visszahív 106 ezer autót. A BMW hétfőn közölte, hogy a problémát már 2016-ban észlelték, de csak az idén júniusban sikerült azonosítani a pontos okot.

(via mti)

címlap: vezess.hu

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3014169451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása