MA DERÜL KI! Lezárult a szavazás, hogy maradjon az óraátállítás, vagy sem!
2018. augusztus 16. írta: BoldogÉ

MA DERÜL KI! Lezárult a szavazás, hogy maradjon az óraátállítás, vagy sem!

oraatallitas-dpa-com.jpg

Lezárult az Európai Bizottság nagyszabású online kutatása, amely felmérte az emberek hozzáállását az óraátállításhoz.

Augusztus 16-án - azaz ma - zárult le az Európai Bizottság online kutatása az óraátállítással kapcsolatban. A téma egyre több embert érdekel, amely abból is látszik, hogy a dw.com szerint 2 millióan töltötték ki a kérdőívet július 4. óta. Bár az eredmények még nem ismertek, a portál szerint nincs kétség afelől, hogy ez fordulópontot jelenthet az ügyben - tudósít a napi.hu

A portál szerint már az Európai Bizottság is megállapította, hogy az energiamegtakarítás, amit az óra tekergetésével el lehet érni, minimális. Ezzel szemben sok ember panaszkodik bioritmusának zavarára, alvászavarra, koncentrációs problémákra.

A döntést persze még komoly vita előzheti meg. Amikor ugyanis előreállítjuk az órákat, akkor kapunk este extra 60 perc világosságot, tovább lehet dolgozni a mezőgazdaságban, egy darabig télen is világosban térhetünk haza a munkából és több idő marad munka után sportolni, szórakozni. Az is tény viszont, hogy reggel sötétebb van, amely nehezíti a felkelést.

A legtöbb uniós tagállamban a nyári időszámításnak hosszú hagyománya van, és az első vagy a második világháborúig, vagy az 1970-es évekbeli olajválságokig vezethető vissza.

címlap: dpa.com

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr3914184911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása