LEHET, HOGY MEGINT BEVEZETIK A VASÁRNAPI BOLTZÁRAT? Ön örülne neki Érden?
2018. szeptember 03. írta: Cseri Pali

LEHET, HOGY MEGINT BEVEZETIK A VASÁRNAPI BOLTZÁRAT? Ön örülne neki Érden?

boltzar.jpg

A dol­go­zók kérik a bolt­zár be­ve­ze­té­sét, ugyanis a lét­szám­hi­ány miatt nem tud­ják meg­fe­le­lően el­vé­gezni a mun­ká­ju­kat.

A vasárnapi boltzár ismételt bevezetésére kérte Orbán Viktort a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. Javaslatukban úgy vélik: a tilalom enyhítené a munkaerőhiányt.

A miniszterelnöknek küldött levélben 2019-től javasolják a boltzárat, ha csak részlegesen is. Kérésüket közgazdasági számításokkal és szociális érvekkel igazolják. Emlékeztetnek, hogy bár az utóbbi két évben nőttek a bérek, az idei év végére fokozódhat a munkaerőhiány.

Úgy vélik, a nyár, illetve az iskolakezdés előtti bevásárlási hullám egyértelművé tette, hogy a fizikai munkakörökben kritikus a létszámhiány és a nyáron bebizonyosodott az is, hogy hosszú távon nem megoldás diákmunkások bevonása. Legalább tízezer ember kellene méga nagy látogatottságú áruházakba ahhoz, hogy a fogyasztás mértékével és a piac növekedésével arányos, az élelmiszer-biztonsági, munka- és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelő kiszolgálásban részesüljön a lakosság-írja a Ripost.

Nagyon nem volt népszerű a vasárnapi boltzár, ki is hátrált belőle a kormány, nem is nagyon értem, hogyan csökkenne ettől a munkaerőhiány, ráadásul annak idején, ha jó emlékszem, a dolgozók tiltakoztak ellene a legjobban.

Majd meglátjuk, mit lép erre a miniszterelnök.

 

A fotó illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljerden@gmail.com

Követed már a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljerden.blog.hu/api/trackback/id/tr6814219031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása